Friday, June 8, 2012

Cobaannn..

Hari ini genap 5 hari saya terpaksa pergi ke tempat kerja dengan berjalan kaki. Nasib baik saya tinggal berdekatan dan mengambil masa cuma 5 minit untuk sampai ke tempat kerja.Oh itu belum ditambah dengan 3 minit ke tempat mesin punch card dan pergi ke Ofis saya semula selama 3 mint..so jumlah untuk saya sampai ke tempat kerja sebenarnya ialah 11 minit..berjalan kaki.. a very very very BIG thank you to'someone' yang tidak berhati-hati me'reverse' keretanya dan menyebabkan kereta saya jadi mangsa hentaman..Menurut sumber yang terdekat yang juga berada berdekatan dengan tempat kejadian, bunyi dari impak langgaran tersebut mengejutkan semua pesakit yang mendapat rawatan ditempat berkenaan. semua bimbang kereta mereka yang dilanggar..tapi minta maaf ya amai2 sekalian..anda kurang bertuah kerana kereta yang berjaya dilanggar ialah kereta ku..auuuccchhhh..setiap hari bila balik ke rumah, saya tidak berhenti2 meratapi nasib..huhuhu..kenapa semua ini terjadi kepada ku??akibat kecuaian orang lain, saya yang terseksa..mau shopping sayur dipasar pun tidak dapat..mau shopping di milimewa pun aghhh tidak dapat..takkan mau naik van pi kedai..oh nooo..kenapa saya perlu bersusah payah kerana kesilapan orang lain???tapi itu hari pertama sahaja..bila hari kedua saya berjalan kaki, saya sudah mengubah pemikiran saya..positive thinking konon..untuk mengubati hati..anggap saja lah saya bersenam pagi dan petang..kan saya mau lose weight..senaman lah sikit..kasi keluar peluh..then, nda payah lah shopping2 tu..jimat sikit duit tu..tidaklah asyik terbeli benda yang tidak penting dan membazir..yaa..menggelakkan pembaziran...one more thing..sejak dari peristiwa ini, saya dapat tahu siapa kawan siapa lawan..yang yang ambil berat dan siapa yang buat derrkkk ja..siapa yang comforting me,siapa yang buat endah tak endah..its opened my eyes.i can see who loves me and who don't..uisseehh..mcm merajuk jak kunun..last but not least, saya amat berterima kasih kepada my family, my friends yang byk bagi support kepada saya selama saya ditimpa musibah..hukhukhuk..love you all...mmmuuaaahhhh..anyongg..

2 comments:

Kak Imun said...

cobaannn.....nasib baik ada wira cabuk kami, bila kancil tu rosak sempat zira jalan kaki 2 hari ke skola. terima kasih jg krn sudi bw kereta u ke menumbok, dpt la kami ikut serta ke Labuan.

terkejut tengok kesan hentaman d body kereta u tu. memang sakit hati bila kecuaian org lain akan membawa derita pada diri kita....semoga perkara yg baik2 akan menyusul berkat kesabaran ini.........:)

zie said...

aminn...harap2 lah..