Sunday, January 30, 2011

Kem Motivasi Talasemia 2011 (part 2)

Haaa..kita sambung lagi cerita jalan2 cuti2 malaysia kami di Sandakan..

Destinasi kedua : Puu Jih Shih Budhist Temple





di dalam temple yang berwarna emas





breathtaking view..



simbol swastika



another breathtaking view..



Haaaa..ni sapa plak ni??hik hik hik!

Saturday, January 29, 2011

Kem Motivasi Talasemia 2011

Dua minggu yang lalu, saya telah diberi mandat untuk menjadi pengiring pesakit2 talasemia Hosp Kudat untuk menyertai Kem Motivasi Talasemia 2011 yang bertempat di Sepilok Jungle Resort, Sandakan..Aduhaiii..disaat2 mau hantar dissertation outline, disitu la pula kena suruh jadi pengiring..tapi apakan daya lah.kira agak short notice juga program ni.lagipun agak susah juga cari pengiring yang available..si bujang juga yang dicari..emmm..program bermula pada 13 januari hingga 15 januari..tapi kami ada plan lain..hehehehe..semua kontinjen lain bertolak ke Sandakan pada 13 januari tapi kontinjen Kudat paling starring..kami bertolak sehari lebih awal..yalah..penat ohh dari kudat ke Sandakan..jalan raya pun ada yang macam 'ular'..ramai juga yang mabuk perjalanan..berbaris dorang muntah di tepi jalan..keciaaannnn...nasib baik saya tidak join sekaki..saya ni jenis yang mudah mabuk perjalanan jugak ni..haha..kami bertolak dari Kudat jam 10 pagi, singgah lunch kat Kota Marudu kejap then jam 1 petang gitu kami bertolak..sampai di Sepilok Jungle Resorts lebih kurang jam 6 petang lah..penat memang penat..esoknya, disaaat kontinjen lain dalam perjalanan, kami cuti2 malaysia, jalan2 cari makan dan round2 bandar sandakan..yeahhh..bukan selalu dapat pegi Sandakan ni..kan kan kan..jom tgk gambar2 kami jalan2..hehe..



sebelum berangkat ke Sandakan..ada briefing sikit dengan Uncle Johnny, Pengerusi Persatuan Talasemia Sabah Cawangan Kudat.



The girls..baru sampai di Sepilok Jungle Resort..



makan malam..tapi memandangkan makanan kurang cukup..hahaha..kami pun memanjangkan langkah ke Pasar malam di Bandar Sandakan..cari makanan lebih..kekeke..driver kami bilang..'nda terasa' tu dinner kami..sikit,,hahaha

Selamat datang ke Sandakan!
Destinasi pertama: Agnes Keith House & English Tea House and Restaurant










Aduhh..mengantuk banget nih..nantilah i sambung pada entri akan datang yer..mau zzzz..huhu..

Friday, January 28, 2011

friday theme

hola..hehe..hari ini sy telah memutuskan bahawa hari jumaat adalah hari untuk speaking london..haha..yeahh..let's speak in english..manglish?sabahlish?antam sajalah..how was your day today?mine, as usual, nothing interesting..i am late for work again..even my house is just 2 minutes away from my work place.woaahhh...what to do, the weather is sooo niceeee and my bed, my pillow and my blanket was like don't want to let me go!hahaha..luckily i have such a understanding colleagues..it's ok bah..once in a while only bah kan?oh ya..today i learn some of other languages in kudat..Ubian language and Suluk language..i learn it from our student, Niza..she is a Bajau Suluk girl and she teach Sahariah and I a simple conversation in Suluk and in Ubian language..too bad..i still can't remember the simple conversation that she already taught us..so, i can't share it with you..maybe next time ya?so..till we meet again..babaii..

Wednesday, January 26, 2011

St 12 - Biarkan Aku Jatuh Cinta (Official Video Clip) With Lyrics



zie's note: lagu tema sinetron Safa dan Marwah..memandangkan tidak sempat tengok di TV,tengok kat Youtube ja..tengok episode permulaan dan episode akhir ja..hehe..cerita tengah2 malas la tgk..mau tau ending ja..huahahaha!

i'm back..!

i'm backkkk..huhu..lamanya sudah tidak meng'update' blog ni...dah bersawang weiii..pa boleh buat lah.malas bukan main lagi..heheh..tiba2 terbuka la pula hati untuk menaip dan menulis sedikit di blog yang sudah dianak tirikan..huhu..emmm..mau tulis apa ya?errrr....haaa..ni yang buat i malas mau menaip ni..takda cerita..my life is so boring..tiada apa yang menarik untuk dikongsi bersama..uhukkk..oklah..kita tengok gambo je lah yer..gambo bunga2..hehe..jom layannnn..







Errr..ni ja yang sempat di upload buat masa sekarang..next time upload lagi..hehe.harap2 kerajinan bertambah..byeeeee...