Wednesday, October 28, 2009

Inovasi oh inovasi...

Pening kepala dah ni...projek inovasi belum jalan..hemm belum jalan apanya..projek pun belum ada, macamana mau jalan..adoii..team member pun belum kumpul..setakat ni baru ada 3 orang..me, lizana and wan..mau cari 2 orang lagi ni..susahnya mau memulakan sebuah team baru..lagi2 kami yang first timer ni..aiyakk..tapi biarlah.ianya satu pengalaman buat kami..hehe..harap2 boleh jadi from zero to hero..huhu..see ya..

Tuesday, October 27, 2009

melanggan majalah...

Hello everybody...how r you?for me, i'm not that fine..ada something yang mengganggu fikiran..hmmm..kelmarin, seorang jurujual majalah datang ke unit kami dan offer langganan majalah..newsweek..hampir sejam jugalah dia memujuk2 saya untuk melanggan majalah itu..plus 3 langganan majalah lain dengan percuma..emm..semuanya RM800.00 untuk 2 tahun..is it worth it? yes i think so..bagi majalah free, saya pilih majalah Reader's Digest, Health Today dan Knowledge..memanglah terasa terbeban juga membayar RM800 secara lum sum tapi bila difikir2..tidak boleh kedekut untuk keluarkan RM untuk sesuatu yang ilmiah, kan?huhu...please..support me..supaya tidak menyesal dan yakin dengan keputusan saya..RM800...big number of amount ooo...

Wednesday, October 21, 2009

jolok mempelam..

Petang ni macam biasa, saya balik jam 5.30 pm..yalah, memandangkan saya masuk kerja jam 8.30am, balik pun kena lah 5.30pm..hehe..apalah sia ni...ketika lalu di dekat unit kecemasan dan trauma, ada satu aksi yang menarik perhatian saya. 3 orang jejaka sedang berketawaan menjolok buah mempelam yang sedang berbuah dengan agak lebat di bahagian berdekatan dengan kantin hospital dan unit kecemasan. Lucu pula saya rasa..yalah, sorang tu si doktor E, sorang PPK dan sorang lagi, saya tidak kenal..punya lucu tengok aksi dorang melompat2 menjolok buah mempelam tu..mungkin dorang terliur betul sudah tengok buah mempelam yang...adoii..terliur sudah saya..haha....hajat hati mau minta juga sikit tapi macam jolokkan dorang pun belum berhasil..hehe..

Thursday, October 15, 2009

Bengkel Inovasi






Hello Everybody...nampaknya dah agak lama blog ini tiada entri baru. Aku busy sikit dengan Bengkel Inovasi anjuran JKNS di Semporna..Sebenarnya inilah kali pertama saya menjejakkan kaki di bumi Semporna.Syukur juga, Hospital kami telah bermurah hati menaja perjalanan kami ( saya dan Lizana ) dengan menaiki flight..penerbangan memakan masa cuma 45 minit sahaja dan kami landing di Tawau Airport..Untuk sampai ke Hotel Seafest Semporna, kami terpaksa lagi menaiki teksi dengan kadar tambang sebanyak RM95!!mahal juga oo..Memandangkan kami sampai awal, sempat juga kami round2 pekan kejap, tengok2 ikan..dengan high heels!gila..punya sakit tu kaki..
Sebanarnya ini adalah pengalaman pertama saya menghadiri Bengkel Inovasi dan pendedahan pertama. Sebelum ini saya langsung tidak mengambil bahagian dalam kerja2 inovasi apatah lagi mewujudkan sesuatu inovasi. Mungkin juga otak saya ni tidak berapa inovatif.hahaha..mampuih la ni..nanti balik ke tempat keja, masing2 kena siapkan satu projek inovasi dan akan bentangkan mungkin bulan januari atau februari tahun depan..saya dan lizana punya ketakutan dah ni..balik keja nanti, kami akan tubuhkan kumpulan dan akan buat perbincangan tentang projek inovasi..adoiii...Oh ya, nama kumpulan kami adalah...maybe The X-Files...hahaha..lawa tak nama tu..oklah..disini saya selitkan beberapa gambar semasa berkursus. Malang betul kamera digital tidak bawa. jadi semua gambar adalah hasil shoot dari hanset sahaja..2MP pun 2 MP lah..asalkan ada gambar........jumpa lagi...

Saturday, October 3, 2009

I'm surprised

Hello everybody..how are you?..well, for me, i'm fine..but something is bothering me now..i really can't control my appetite. i feel like want to eat all the time..now i'm weighing 58kg. Oh no..i gained extra 2 kilos after Hari Raya..but that's not the main thing that make me surprised. Recently, i have connected with my xclassmates on the facebook. I'm shocked to see one of them. She used to be a XL size girl..guess what?now, she looks better then ever. the round shaped face turns into oval shaped face. no more flabby arms..all well toned. i don't know what's her secret...will ask her later lah...whoaa..i want to be like her..i want to get back my shape and when i saw her picture that day, i believe that nothing is imposibble.....yes! i can do it!

Thursday, October 1, 2009

KB pandai jammed juga ka?

Hello everybody..Emm..Minggu ni adalah minggu terakhir aku bercuti. Minggu depan aku kembali ke rutin kerja harian..Cuti pun mungkin kurang ambil la juga..jimat sikit..
Di entri kali ni, aku ingin berkongsi cerita tentang perbualanku dengan seorang rakan. Kami berjanji untuk bertemu di KK pada jam 12.30 t/hari.Aku bertolak dari rumah agak awal juga. About 11 am..tapi sesampainya di Pekan KB..aduii punyalah jem. Paling teruk di roundabout menuju ke KK..sebelum ke roundabout pun, sudah jem..banyak betul lubuk2 jem KB ni..hampir di semua pelusuk Pekan KB. Belum lagi kereta - kereta yang parking di tempat2 yang bukan untuk parking..Banyak giler kereta di KB ni..Kaya2 kali orang sini ni...
Alkisah, akhirnya aku lewat sampai ke KK untuk bertemu rakan ku itu. Bila berjumpa, i appologized to her and said di KB jem teruk la..Eh, di KB pun pandai jem ka? jawabnya kehairanan ....i'm speechless...KB is jammed all the time..KB tidak boleh kalau tidak jem..even worst than KK...Saya tidak dapat memberi reaksi lebih2. Rakan ku itu mungkin jarang ke KB. Lagipun KB hanya satu Pekan. Aku tidak salahkan dia...
Agaknya, bila lah KB keluar dari belenggu jem seperti di Kudat. Satu bandar yang aman damai. Tiada masalah kesesakan lalu lintas....bestnya..Oklah..sampai sini saja untuk kali ini..jumpa lagi...