Tuesday, May 17, 2011

the BEST day..

Today is the best day ever..emmm..not really, actually..i must say that today is ONE of my best day..in fact, EVERYDAY is the BEST day of my life..as long as i lived, still breathing..i'll be grateful of what i have now, cherish every moment..life is so beautiful...laaa..apa aku merepek ni..hehe..oh ya..tadi sa 'test drive' keta triton..best siottt...tapi..ehehehe..paham2 jelah..bukan murah2..ccm pun 2 kali ganda dari keta saya sekarang..angan2 ja lah..mana tau, next time, murah rezeki, dapat satu..amin....

Tuesday, May 10, 2011

Light Painting

As salam..macam lama sudah tidak berbual-bual atau berbicara pasal photography kan..duluuu..hamboii..sampai ada yang jadi mabuk kepayang..mimpi dSLR..tapi tiba2 la pula dSLR tu pandai 'cuti' dan tido dalam almari..isk3..ni nda boleh jadi..hehe..bagi menghidupkan kembali keminatan photography ni, saya dan my geng (ishahm and elsaid) membuat satu experiment pasal light painting..ni kira my first time la ni..kalau dorang, nda tau pla..sebelum tu, mari kita tengok, apa itu 'light painting'..alaaa..copy paste dari wikipedia ja..hehe
"Light painting, also known as light drawing or light graffiti is a photographic technique in which exposures are made usually at night or in a darkened room by moving a hand-held light source or by moving the camera. In many cases the light source itself does not have to appear in the image. The term light painting also encompasses images lit from outside the frame with hand-held light sources. The first known photographer to use this technique was Man Ray in his series "Space Writing" created in 1935. The photographer Ellen Carey discovered Man Ray's signature signed by penlight nearly 74 years after the pictures had been taken." (source: wikipedia)..
now, kita tengok hasil2nya..hehehe..percubaan pertama..memang la out sana sini tapi nda pa..trial and error..lain kali cuba lagi :-)..jom layan gambooo...

errr...agak2 nya, apa ni ya?hehe

yeayyy..that's my name :-)

elsaid's name..

ishahm's name (nama glamer dia bilang )


me with my wings..lain kali kita lukis lawa2 lagi ya?hehe


apa lagi ni konon?haha

me, the evil one..

multiple me..

oraits..sampai sini dlu..kalau ada experiment akan datang, insyallah akan saya kongsikan..till we meet again..babai..

Monday, May 2, 2011

haluuuu..

assalamualaikum...waaaa...akhirnya sy terbuka hati utk menulis kembali..haha..hek eleh..terbuka hati la sangattt..memandangkan hari ni sy telah membeli CPU yang baru, jadi, semangat la sikit utk menulis..yalah..laptop sy kan rosak..huhu..kesiann saya..dengan adanya CPU baru ni..sy harap sy dapat mendalami ilmu picture editing dengan lebih baik..lagi2 selepas membeli new lens..emm..semangat giler ni..okeylah..sampai sini ajer..hehe..ingatkan entry yang panjang..ciput jer rupanya..wassalam...