Wednesday, June 22, 2011

Gunung Kinabalu

'tinggi-tinggi gunung kinabalu..tinggi lagi sayang sama kamu'lalalalalala...'naik kinabalu hati saya RINDU'...chewahh..kalau humming lagu ni, teringat pula aksi anak buah sy menari tarian sumazau..hehe..kiut..emmm...setiap kali buka blog sy ni, benda pertama yang menjadi tumpuan saya ialah gambar Gunung Kinabalu yang tersergam indah..pemandangan gunung itu sangat indah dan cantik dari view kota belud..hehe..kampung sendiri,mesti la puji...
sekarang ini saya dilanda perasaan rindu..yaaa..rindu pada Gunung Kinabalu..huhu...beru tersedar, dalam adik beradik, sy sorang lagi yang belum berjaya menakluki puncak Kinabalu..even adik saya yang menghidap penyakit Talasemia tu pun sudah sampai ke puncak..alamakkk..ini tidak boleh jadi...
sebenarnya, saya pernah juga cuba untuk menakluki puncak tertinggi di Asia Tenggara ni tapi....**maluuuu***tidak berjaya!saya sampai setakat Sayat-sayat check point ja!sayangnyaaaa...tapi mungkin semangat tidak berapa waja..saya mengalah..huhuhu..dah la sezzzuuuukkkk...basahh...penattttt...sapa tahann???hahaha...tapi macam tidak puas hati la..walau penat macamana pun, sampai juga dsana..itu cerita tahun 2000...11 tahun yang lalu..no training prior tu the climbing lak tu...of course la tidak fit...
walaubagaimana pun..deep inside my heart, masih juga menyimpan angan2 untuk menakluki puncak Kinabalu..rinduuuuu pada Kinabalu....masuk dalam azam hujung tahun atau azam baru la kot...heheh..

Tuesday, June 14, 2011

Night Falls..

malam ni cahaya bulan memancar dengan terangnya..sangat cantik...sy pun ambil la my camera dan snap2 sikit2..walaupun semalam saya dan sahabat2 d kudat rancak bercerita ttg cerita2 mistik sampai jam 11 malam, ketakutan ckit pun tidak terasa bila keluar dari rumah dan snap2 kearah langit dan sekitar kuartes ini..bukan cakap besar ya..huhu..cuma nyamuk sahaja yang mengganggu konsentrasi ku..cisss..anyway, disekitar kuartes ini., keadaannya akan menyeramkan bagi sesetengah orang..tapi bak kata pepatah, alah bisa tegal biasa..kalau timbul rasa seram, kami simpan sahaja dalam hati...


owhhh..i'm so sleepy sudah..it's bed time..tido awal, bangun pun awal..heee..nitey..