Tuesday, August 31, 2010

Legaaa..

Syukur alhamdulillah..akhirnya siap juga assignment yang membuatkan fikiran dan jiwa tidak tenang.huhu..yang membuatkan sy hampir2 breakdown and cry..wahhh..giler..banyak cerita disebalik assignment ni dan akan saya ingat sampai bila2..kepayahan menyiapkan satu essay tentang critical appraisal..mungkin bagi orang lain, ahh kacang jak bah itu..but not me..i'm not familiar and good at it..masa time kolej dulu, 5 tahun yang lalu, masa tutor ajar topik research..i tidoo..hua hua hua..masa study block pun cuma 2 minggu...mana cukuppp...huhuhu..semua topik kena cover..bak kata lecturer tu, we are very exhausted!..memang laa..dari pagi sampai petang dok bagi lecture ja..Tapi apapun, saya anggap ini adalah salah satu tembok dari banyak tembok yang perlu saya robohkan untuk mendapat hasil yang diingini..sekarang, bolehlah saya concentrate dan module yang lain pula..sekarang ni dah masuk module leadership..tapi saya tetap sambung pembelajaran ttg ceritical appaisal and research methodology..manatau essay saya tu tersangkut..harapkan resubmission jelah..hua hua hua..Thanks to my family n friends yang banyak memberikan kata semangat dan perangsang bagi meneruskan perjuangan..i appreciate it and i love u all...mmmmuahhh...

Saturday, August 28, 2010

aktiviti hari ini..

yaehh,,hujung minggu datang lagi..selalunya hujung minggu bagi saya adalah hujung minggu untuk bermalas2an..tapi not this weekend..i have to pack all my notes and heading straight to the library..mau buat assignment ler..belum siap2 lagi..i'm stucked with the 2 questions..soalan berkenaan dengan type 2 error..dan mau buat conclusion..arghhh..this assignment is really killin' me!nothing left to say..chayo2 je lah..huarrgghhhhh...

Monday, August 23, 2010

CUTI

Hari ni saya bercuti lagi..nampaknya assignment i belum menampakkan tanda-tanda mahu siap!ayoyo!kepala sudah pusing..banyak pening..@@@@@@@@..

Saturday, August 14, 2010

What is climate change?

Coral bleaching

Coral Bleaching ( Pelunturan Karang )

Coral Bleaching ( Pelunturan Karang )

Fenomena ini dikaitkan dengan pemanasan global (global warming). ianya berlaku apabila suhu air laut meningkat minimum 2 darjah celcius dari paras normal, iaitu 28 - 29 darjah celcius bagi tempoh 4 minggu. Setelah terdedah selama 8 minggu secara berterusan pada suhu air laut yang tinggi ini, terumbu karang akan mula mengalami kematian (sumber: Jabatan Taman Laut Malaysia)

Zie's Note : Sebenarnya saya pun tidak tahu coral ni boleh luntur..video di bawah sangatlah informatif dan cara penyampaiannya sangat mudah difahami..cute pulak tu..isk isk isk!..kesian pula tengok coral tu..kena tempias global warming..corals di Pulau Banggi,Kudat pun tidak terlepas..Foto ini diambil semasa reefcheck Training 2010..


(photo by:IS Mustapa)

Zie's another note: Aduii panasnya di KB sekarang ni..puasa lak tu..COBAAAANNNNN..

Monday, August 9, 2010

Cuci Mata :)


me with kamera orang..


Jalan2 dengan student fisio d Pantai Kelambu..ala2 farewell la kunun..


Senja d Simpang Mengayau..macam seram pla gambar ni..


me...

Buzzzyyy...

salam..wahhh..lamanya sudah tidak berblogging..sampaikan bulan Julai langsung tiada entri..apa boleh buat..internet kat rumah sangatlah bermasalah..rasa2 langsung tidak berbaloi membayar bil setiap bulan sedangkan servisnya..aduhhhh..langsung tidak dapat digunakan..nasib baik ada internet kat ofis tapi banyak site yang kena block..kepada my sis..sorry la nda dapat ambl award tmpat u..teda kesempatan..emmm...
Now....sangat2 kusut fikiran..assignment sudah mau due..23Ogos ni kena submit..aduhhhh..susah bangettt ni...macam xdapat angkat pun ada juga..argggghhh..i was on the verge of giving up!..sekarang ni syukurlah masih ada sisa2 semangat dan determination utk teruskan study dan siapkan my assignment..Ya Allah..Kuatkanlah semangatku!...