Thursday, November 10, 2011

Mode: active!!!

akhirnya akaun fb ku dia activate juga..huahauhau..mau main games la katakan..huuuh..lain kali cuba lagi...

Passport to .......?

9 Nov 2011 adalah satu tarikh keramat bagi ku..aisehhh..takda la keramat sangat pun..tapi happy juga lah sebab telah selamat membuat passport utk diri sendiri..dulu masa sekolah kat sarawak ada juga buat passport tapi passport utk masuk kat sarawak saja la..kali ni i boleh pegi over the sea la pulok..hehe..

Perjalanan ke KK sebenarnya bermula dengan banyak dugaan..gambar yang tidak siap2 walaupun dijanjikan akan siap awal..geram giler kat kedai gambar T**i M**ng tu..kamu makan la gambar sia tu!rugi2 jak bayar mahal..siapnya tidak..terpaksa ambik gambar balik kat 1Borneo..kat terpaksa buat kerja dua kali..

Sepanjang berurusan di jab. Imigresen, okey lah..yang kerja kat kaunter ramah2 belaka.sampai ada sorang tu sepanjang saya berada di sana, asyik dengar gelak tawa dia jak.dia nampak peramah dan kuat bergurau dengan customer..hemmm..bagus2..

Apapun, selepas dapat ja my passport...huhh..exited giler ni..tahun ni masti mau cop..tapi mau pi mana ya??hehehehe.....i can't wait....

Saturday, November 5, 2011

Deactivated..again

Hello everybody..guess what?my FB account has been deactivated..again..for err i don't know for how many times..emmm..sy rasa saya banyak bazirkn msa dengan melayari FB. Games yang sangat menggoda dan menyeronokkan..memang best..lagi2 sekarang ni tengah aktif bermain the sims sosial..ahh kali ni sy perlu berkorban.saya korbankan akaun fb sy.hehe.boleh pakai juga ka?boleh la yer..lagipun saya dah naik bosan dengan fb.dari status2 yang menunjukkan kemarahan,sindiran dll..macam kalau kawan2 stress, sy pun terikut stress..baik x payah..lagi satu, fb ni kadang2 brings out the evil in you..gaduh2,maki2..lagi2 kalau berkaitan dengan politik, pendapat dll..bayangkan,mula2 elok jer berkomen tapi bila bercanggah pendapat,haa mula lah gaduh2..ee tak suka tau..i ni dah tua.x mau la dengar gaduh2 orang dari kanak2 , remaja dan termasuklah orang tua..kan free2 jer tamah dosa..apapun, fb ni ada juga kebaiknnya.contohnya,mendekatan silaturrahim walupun fb pun boleh meruntuhkan silturrahim..kontak balik dengan rakan2 lama, termasuklah boleh jadi stalker.hehehe.skodeng FB orang yang kita minat ler.kikiki..apapun, semua ini adalah pendapat diri sy sendiri.lain orang lain pendapt..kalau ada salah silp,minta maaf ya..tata

selamat hari raya aidiladha..

assalamualaikum..di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua yang beragama islam diseluruh dunia..besarnya pengorban Nabi Ibrahim, Nabi Ismail dan Siti Hajar..bagaimna dengan kita?apa pengorbanan terbesar yang anda pernah lakukan?apakah pengorbanan yang terbesar pernah saya lakukan? Emm sy pun tidak terfikir apakah pengorbanan yang telah sy lakukn..adakah saya tidak pernah berkorban?oh tidak..ada juga cuma korban biasa2 sahaja.korban cinta?haha..itu out of topik ya..apapun, harap2 apabila kita berkorban utk orang lain, orang itu akan menghargainya..kita pun, kalau kita tau org mengorbankan sesuatu utk kita, hargailah.till we meet again ya.

Tuesday, November 1, 2011

jogging..

Yeahh..petang ni pegi jogging lagi kat kompleks Sukan Kudat..memandangkan tengahari tadi saya lunch dengan lauk yang boleh tahan banyaknya, so petang ni kena jog lama sikit la..haha..membakar kalori sebelum ianya bertukar menjadi lemak..konon..haha..sebenarnya saya sudah mula rasa seronok berjogging setiap petang..kalau petang2 saya tidak mengeluarkan peluh, macam tidak lengkap pula rasanyahari itu..hehe..iyakah???sebenarnya tidak juga lah..kalau ada masa dan mood baik, memang setiap hari saya akan luangkan masa berjogging..tapi berat bada tidak juga turun2..huhu..mungkin i'm not trying hard enough..kalori yang terbakar cukup2 ja..tidak sempat bakar lemak2 yang berlebihan..hahaha..tapi harap2 boleh maintain la berat sekarang ni..jom!bersenam untuk kesihatan!..