Tuesday, September 27, 2011

break into pieces..

Hari ini ada perkara yang sedih telah berlaku dalam hidup saya..huhu..awal2 pagi lagi saya tanpa disengajakan telah memecahkan plate kawan saya yang dari tahun lalu lagi tidak dikembalikan..argghhhh...kenapalah lepas mencuci plate itu, saya letak ditepi rak piring..sekali..PRANGGGG!!!!!!!adussss...saya cuma mampu melihat plate itu melayang jatuh ke lantai dan brake into pieces..emmm..apa nak buat..benda dah jadi..i can't turn back time, right?? all i have to do is to tell him that i accidentally broke his plate and i'm really sorry for that..yes! i was wrong..i'm such a careless person..benda itu hak orang lain tapi saya take for granted. tidak menjaga dengan baik dan..yes it's all my fault..i admit it..saya mengaku saya salah..saya tidak akan menyalahkan orang lain atau benda lain keatas kesalahan saya..saya tidak akan menyalahkan rak piring itu yang tidak kuat menampung plate itu kerana memang saya yang bersalah meletakkan plate itu di tepi sekali..kan??and yes!!saya tidak akan salahkan kawan saya itu, dengan mengatakan kenapa dia tidak ambil platenya awal2??kalau dia ambil plate dia awal2, tidaklah saya terpecahkan plate itu??TIDAK!!tidak sama sekali....kalau saya salah, saya akan meminta maaf..kalau saya sakitkan hati orang, saya akan meminta maaf..sebab saya tahu itu adalah hasil perbuatan saya dan saya bertanggungjawab akan kesilapan itu..ohhh..plate itu banyak mengajar saya tentang banyak perkara..dan saya minta maaf..susah sangat kah mengaku kesilapan dan meminta maaf?bagi saya yang telah membuat kesilapan, ianya sangatlah tidak susah..lain lah kalau saya ini seorang yang sentiasa ingat diri saya betul, ego dan angkuh...tidak..dunia ini hanya sementara..saya pernah terbaca kata2: 'I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.'- Maya Angelou....u r right Maya Angelou..thanks for the quote..

Tuesday, September 20, 2011

siapa dia?

Siapakah dia?macam pernah ku lihat..tapi dimana ya?kulihat rambutnya, ku lihat matanya, ku lihat hidungnya dan ku lihat mulutnya..iskk..apa ni?tengok2 muka orang ni?hehe..but i can't help it!..he looks so very familiar..ku tenung kembali wajahnya..dia duduk betul2 di hadapan ku..tidaklah dekat sangat..aku merenung tanpa terfikir dia mungkin terperasan yang aku asyik memerhati wajahnya..dimana bah saya jumpa orang ni??!!..tetiba merasa amat geram..ku renung lagi wajahnya..tiba-tiba filem pendek kisah 10 tahun yang lalu berputar di fikiran..Di dalam kelas kuliah: seorang pensyarah Diploma Teknologi Maklumat sibuk menyediakan peralatan mengajar dan setting program yang mau diajar..'aku: azra, cuba ko tengok sir tu..mandi peluh dia..hahaha!'..kami memang nakal.asyik mengata/mengutuk@mengusik lecturer sahaja..kami berasa amat lucu melihat lecturer kami yang mandi peluh, sibuk mengelap peluhnya yang bercucuran ketika sedang mengajar..time tu aircond tidak berapa sejuk agaknya.."HAHAHAHA!!!"argghhh..satu ketawa yang besar mengembalikan aku di alam nyata..apa lagi..aku sambung balik merenung wajahnya..aihh..tiada kerja lain ka?asyik merenung wajah orang ni??oh..filem pendek bermain lagi..Didalam kelas kuliah: seorang lecturer sibuk mengajar students tentang program C++..'aku: azra, ko tengaok rambut sir tu..macam ada burung bergaduh atas dia..hihihihi!!!' adoii..ada2 saja lah kami dulu..rambut sir yang tidak kemas pun dikutuk..emmm..kutuk2 pun kami sayang juga sir kami ni..sapa tak sayang guru kita kan..dah adat 'meminta' ilmu kan..oh filem pendek bersambung..Di luar kelas kuliah selepas habis exam : 'kami: sir, macamana markah exam kami??(dengan muka semanis kurma)hehehe' sir: okey bah kamu tu...' dan..memori aku terhenti setakat itu sahaja..sebabnya?aku quit pengajianku di Kolej itu setelah menerima tawaran untuk belajar di KL..demi masa depan, aku dengan berat hati menginggalkan pengajian dan kawan2 yang sangat aku sayangi...ok, back to reality!..sedang aku sibuk merenung wajahnya, tiba2 dia melihat kearah aku! oh no! kami bertentang mata!tidak!!aku melarikan pandangan mata ku..alamakkk..dia perasan kah sedari tadi aku asyik memandang wajahnya?ahh..peduli lah tu..dan mesyuarat hari itu berakhir dengan tanda tanya yang besar..apa ni..orang sibuk bermesyuarat.aku pulang dok asyik merenung wajah orang ja..tapi meeting tetap meeting okey..hehe

keesokan harinya..aku menghantar PM kepada rakan ku di facebook..'azra, ada ka lecturer kita yang nama Sir A***s??..azra: ada bah..sir yang ajar kita dulu..gumuk2 sikit..ahhhhh....rupanya sangkaanku betul..dia merupakan bekas lecturer ku semasa di koleh P***L KK..padanlah sangat familiar..eemmmm..harap2 dia tidak terperasan yang aku asyik merenung wajahnya..tiada erti yang lain cumi misteri yang kini telah terlerai..:-)

Sunday, September 11, 2011

my Butter Prawn

Proudly present..jeng jeng jeng..haha..my own Butter Prawn..ada rupa butter prawn gak ker?rasa dia komfom rasa udang..hihi..sukacita juga saya maklumkan bahawa ini adalah kali ke-2 saya masak butter prawn ni..1st time, telur tak jadi..bukan mcm kat gambar tapi jadi macam scramble egg..nasib baik cubaan kali ke-2 ada la sikit2 perubahan..next time, mau cuba lagi sampailah terer..oh ya FYI, udang2 ni saya makan sorang2..sila jangan tiru perbuatan ini kat rumah..huahuahua..tamak kan????tamak kolestrol!!ta ta!




Friday, September 9, 2011

Emas?????

waaaahhhh...i miss my blog..hehe..lama dah tak buat entry kat blog kesayangan gue..walaupun dah dianak tiri kan..kesian blog ni..jangan merajuk yaaa..oh ya, tdi saya temankan my colleague, c Emy pi beli rantai emas..whoooaaaaa...tekejut giler aku tengok harga pasaran emas 916 sekarang..RM205/gram!!!!OMG!!!so expensive!!last saya beli emas was bulan mei yang lalu. harganya rm167/gram!!dah naik rm38 siotttt..adoyaiiii...i'm thinking..kalau harga emas mencecah rm300/gram, ada lagi kah yang mau beli emas???aikkk..tetap ada tu..isk3..tapi harap2 la harga emas tidak lah naik sangat lepas ni..harap2 ada harga siling..wakakaka..in my dream!!emass...emassss...emass...kenapa lah dari dulu saya tidak berminat membeli emas..mau juga tunggu harga sky rocketing baru terhegeh2 mau beli..huhuhuhu..jom berjimat utk membeli emas..bye..hehe