Tuesday, September 20, 2011

siapa dia?

Siapakah dia?macam pernah ku lihat..tapi dimana ya?kulihat rambutnya, ku lihat matanya, ku lihat hidungnya dan ku lihat mulutnya..iskk..apa ni?tengok2 muka orang ni?hehe..but i can't help it!..he looks so very familiar..ku tenung kembali wajahnya..dia duduk betul2 di hadapan ku..tidaklah dekat sangat..aku merenung tanpa terfikir dia mungkin terperasan yang aku asyik memerhati wajahnya..dimana bah saya jumpa orang ni??!!..tetiba merasa amat geram..ku renung lagi wajahnya..tiba-tiba filem pendek kisah 10 tahun yang lalu berputar di fikiran..Di dalam kelas kuliah: seorang pensyarah Diploma Teknologi Maklumat sibuk menyediakan peralatan mengajar dan setting program yang mau diajar..'aku: azra, cuba ko tengok sir tu..mandi peluh dia..hahaha!'..kami memang nakal.asyik mengata/mengutuk@mengusik lecturer sahaja..kami berasa amat lucu melihat lecturer kami yang mandi peluh, sibuk mengelap peluhnya yang bercucuran ketika sedang mengajar..time tu aircond tidak berapa sejuk agaknya.."HAHAHAHA!!!"argghhh..satu ketawa yang besar mengembalikan aku di alam nyata..apa lagi..aku sambung balik merenung wajahnya..aihh..tiada kerja lain ka?asyik merenung wajah orang ni??oh..filem pendek bermain lagi..Didalam kelas kuliah: seorang lecturer sibuk mengajar students tentang program C++..'aku: azra, ko tengaok rambut sir tu..macam ada burung bergaduh atas dia..hihihihi!!!' adoii..ada2 saja lah kami dulu..rambut sir yang tidak kemas pun dikutuk..emmm..kutuk2 pun kami sayang juga sir kami ni..sapa tak sayang guru kita kan..dah adat 'meminta' ilmu kan..oh filem pendek bersambung..Di luar kelas kuliah selepas habis exam : 'kami: sir, macamana markah exam kami??(dengan muka semanis kurma)hehehe' sir: okey bah kamu tu...' dan..memori aku terhenti setakat itu sahaja..sebabnya?aku quit pengajianku di Kolej itu setelah menerima tawaran untuk belajar di KL..demi masa depan, aku dengan berat hati menginggalkan pengajian dan kawan2 yang sangat aku sayangi...ok, back to reality!..sedang aku sibuk merenung wajahnya, tiba2 dia melihat kearah aku! oh no! kami bertentang mata!tidak!!aku melarikan pandangan mata ku..alamakkk..dia perasan kah sedari tadi aku asyik memandang wajahnya?ahh..peduli lah tu..dan mesyuarat hari itu berakhir dengan tanda tanya yang besar..apa ni..orang sibuk bermesyuarat.aku pulang dok asyik merenung wajah orang ja..tapi meeting tetap meeting okey..hehe

keesokan harinya..aku menghantar PM kepada rakan ku di facebook..'azra, ada ka lecturer kita yang nama Sir A***s??..azra: ada bah..sir yang ajar kita dulu..gumuk2 sikit..ahhhhh....rupanya sangkaanku betul..dia merupakan bekas lecturer ku semasa di koleh P***L KK..padanlah sangat familiar..eemmmm..harap2 dia tidak terperasan yang aku asyik merenung wajahnya..tiada erti yang lain cumi misteri yang kini telah terlerai..:-)

4 comments:

zati embong said...

misteri terlerai?

zie said...

yup..hehehe..dah confirm org tu lecturer lama sy..

Kak Imun said...

Suspen i, bekas lecturer rupanya....:D

zie said...

hihihi..ya..ingat2 lupa sudah.tapi kompom lecturer tu x ingat sy sda..