Monday, May 24, 2010

Hari Pertama..

Yeahh..today is the day..pagi ni kami ( me, shirlen and jacq ) pegi ke UiTM Puncak Alam dengan menaiki teksi dari Hotel Royal Comfort..awal lagi oo..jam 6.30am kami bertolak..hari masih gelap lagi..kalau di sabah, silau sudah matahari ni..sampai di Kolej Kediaman Reflessia, of couse lah ofis belum buka..kami pun tunggu laa..samapai..jam 8 pagi..dipendekkan cerita, kami pun check-in di hostel..bilik kami di tingkat 5..then kami turun pi Kampus..makaihh..turun tangga woo..ntah berapa ratus anak tangga..ntah2 boleh challenge batu caves punya tangga..aduhhh..ni baru turun..kalau naik???tapi xpa..senamannn..
Kuliah sudah dimulakan..topik pertama adalah tentang research, Evidence-based practice dan semua la pasal research..adehhh..pening sudah kepala..ngantuk pun ada..mungkin terbuai dengan lecturer punya british accent..punya siok dengar..samapat tertidur2..hehehe..or maybe kami kepenatan kot..jam 2 ni ada kelas lagi..mungkin lepas lunch, kepala hotak ada baik sikit..huhu..dorang shirlen dengan jacq sempat lagi take a short nap..saya nda boleh la..nanti lepas bangun mamai2..well, i know me..hehehe..adioss..

Sunday, May 23, 2010

Back to school...

i'm back to school!!!ya..esok, tanggal 24mei 2010, saya dengan rasminya akan menjadi seorang pelajar semula..esok saya dan rakan2 lain akan mendaftar di UiTM kampus Puncak Alam untuk program BSC Applied Rehabilitation ( Physiotherapy )..Kursus ini is delivered by Teeside University in collaboration with UiTM..emmm..perasaan tu ada berbeza sikit dari dulu..banyak sebenarnya..perasaan berdebar2 la yang paling banyak..kadang2 tidur pun tidak lena..asyik memikirkan bagaimana agaknya proses pembelajaran itu nanti..belum lagi yuran nya..Tapi, berkat kata2 semangat dari family, teman2 rapat..saya rasa kuat sikit lah..thank you so much!love u all...

Thursday, May 20, 2010

Shayne Ward - Until You



zie's note : i tangkap leleh betul dengar lagu ni..wording nya yang romantica d'amor..suara shayne ward yang..adusss..dan kehensemannya...haizzz..i LOVE this song so much!!JOM NYANYI SAMA2...

Baby life was good to me
But you just made it better
I love the way you stand by me
Throught any kind of weather
I ont wanna run away
Just wanna make your day
When you fell the world is on your shoulders
Dont wanna make it worse
Just wanna make us work
Baby tell me i will do whatever
[Chorus]
It feels like nobody ever knew me until you knew me
Feels like nobody ever loved me until you loved me
Feels like nobody ever touched me until you touched me
Baby nobody, nobody,until you
Baby it just took one hit of you now I'm addicted
You never know what's missing
Till you get everything you need,yeah
I don't wanna run away
Just wanna make your day
When you feel the world is on your shoulders
Don't wanna make it worse
Just wanna make us work
Baby tell me,I'll do whatever
It feels like nobody ever knew me until you knw me
Feels like nobody ever loved me until you loved me
Feels like nobody ever touched me until you touched me
Baby,nobody,nobody until you
See it was enough to no
If I ever let you go
I would be no one
Cos I never thought I'd feel
All the things you made me feel
Wasn't looking for someone until you
[Chorus repeat twice]
Nobody, nobody, until you

Wednesday, May 19, 2010

potraiture??

Haaa...ni lagi jenis fotografi yang saya minat..hehe..tapi kalau ikut raking, tempat pertama jatuh kepada..(drum rolling..trrrrr)..landscape photography!!!yeahh..tapi saya belum pandai ambil gambar yang lawa2..banyak yang burn tapi tak apa..be positive..with lots of practice, insyaallah, saya akan dapat jga ambil gambar yang lawa2..hehe..so enjoy my potraiture photograph..tapi mau kasi WARNING dulu ya??gambar ni telah diambil oleh jurugambar amateur dan smua ni kiranya experiment lah..trial and error..okey..(oh ya..gambar2 adalah gambar2 family, teman2 rapat dan kenalan )TERIMA KASIH kepada model2 saya :-)


n
Gadis cilik Kg.Dudar..Sumandak Dusun Tobilung


malu2 dia kena ambil gambar..relatives juga ni..


little cousin...


My cousin juga..

P/S : kepada my sisters..nanti kita buat sessi photoshoot ya?sedia2 kamu dengan posing yang paling mengancam!hehehehe..taaa

Sunday, May 16, 2010

Pertandingan Unduk Ngadau ( Kota Belud )

Hari ni, kebetulan pula kami turun kat Tamu Kota Belud..Ehhh..unduk ngadau lagi???yaa..snap snap lagiiii..walaupun hanya separuh sahaja yang sempat di snp..tapi tidak apaaa..photographer amatur (kampung2 ) sudah berani sikit..berlaga bahu ngan pak polisi, ana tak kisah..yang penting dapat gambar..hihihi..ohh..kalau di Kota Belud, saya berani la pulak..well,my kampung la katakan..my hometown..there's no place like home...




para jelitawan Kota Belud




Peserta memperagakan pakaian tradisional Suku Kaum Dusun Tindal, ( Sinipak )



catwalk!



another catwalk!









Anyway, all the best for the winners (Usukan, Kadamaian n Tampasuk Territory )kalau nda silap..hehe..harap2 boleh dapat tempat di Hongkod nanti..!!

Pertandingan Unduk Ngadau ( Kudat )


Pada 11Mei yang lalu, Pertandingan Unduk Ngadau peringkat Kudat berlangsung di Dewan Tun Mustapha, Kudat..Sebenarnya saya malas juga pegi tengok beauty peagent ni tapi mau test kamera punya pasal..hantam saja lah..haha..tapi ada masalah lain..saya malu la pla nak ambil gambar..isk isk isk...nak ambik gambar pun malu???yaaa..saya memang pemalu orangnya..dan kadang kala sampai tak kena dengan tempatnya..oklah..sikit ja gambar yang saya dapat share untuk kudat punya..tengok costume je la ya?gambar tak berapa menarik..photographer malu - malu kucing..meawww..



Persembahan tarian suku kaum Rungus ( not Sumundai dance )another Rungus Dance..can't remember the name of the dance!too bad..



Barisan hakim yang arif lagi bijaksana!


No comments:

Monday, May 10, 2010

Azie & Effa at Bak-Bak Beach

Hari ini adalah hari yang sangat stresssss buat saya!!!pagi-pagi lagi muka sudah muncung..lagi2 dengan cleaner yang masuk kat ofis main serbu-serbu ja..at least ketuk la pintu sebelum masuk..aduii..bikin hanginn..tapi sebenarnya benda yang buat saya moody sepanjang hari ialah kerja yang belum siap..huhuhu..buku inovasi kena buat 5 salinan..dateline hantar buku pun dah lepas..aduhh..
Lepas habis kerja, saya dan housemate, effa, terus menenangkan diri di Pantai Bak-Bak..cantik pantai ni tapi sayang..kotor..banyak sampah..emmm..takpa..photoshoot dulu la..ekekeke..


posing posing duluu...



Effa's pose



pose di batu..



turn azie lagi mau begaya2..ekekeke..



Ehhh..ada SMS...( punya bida' ni pose)hahaha



she looks so pretty kan?



SMS dulu..

Last pose sebelum bateri kamera habis..awwwwww...belum puas snap snap..Nantilah kurus2 sikit dah baru kami buat photoshoot lagi..haha

Thursday, May 6, 2010

Impian menjadi kenyataan

saya sangatlah happy!happy banget!salah satu impian saya telah jadi kenyataan tapi ada juga yang terbang lah..of course my RM!tapi tidak apa..demi minat yang mendalam, aku akur..hehehe..Introducing my baby Nikon D5000..ini sahaja yang mampu..pada mulanya, rancang mau beli Canon 550D ka..Nikon D90 ka..tapi last2, terpilih juga ini..setakat ni belum buat sessi photoshoot lagi..belum ada masa terluang..heeee..i'm so excited!!




muka happy :-) yeehhaaaa!!


happy lagiiii...



bunga raya outside our quarters..

tidak sabar pla mau buat photoshoot..hehehe..mau test power ni baby Nikon..heheh