Tuesday, April 27, 2010

Silhouettes @ Pantai Kelambu

Hari ahad yang lalu, my friends and i berjalan2 lah di Pantai Kelambu, Kudat..Nice place..Disitu juga lah terletaknya Kudat Riviera..High class and marvellous Resort tapi macam projek tu terbengkalai..sayang seribu kali sayang..mulanya, tak bercadang pun pegi Pantai Kelambu ni..tiba2 ja terbagi idea kat kawan..sempat ka kita catch sunset??..sempat!!zie,get ready, 2 minit lagi kami ambik ko!..what?!!..Tapi dorang memang pantas!beberapa minit kemudian, dorang dah parking bawah rumah!ish ish ish! akhirnya kami bertiga selamat sampai dan sempat juga catch sunset..wooahh..








Sunday, April 25, 2010

Dudar lagii...



Minggu ni saya balik kampung..yeahh..lama sudah bah tidak jumpa dengan orang tua..Kali ni saya balik di Kg. Dudar sebab beliau (parents) ngam2 di Dudar..kalau dorang di Kg. Pirasan, nahh..balik Kg.Pirasan lah saya..Biasalah orang bujang, dimana Beliau menapak disitu lah arah yang dituju..Keadaan di Dudar sekarang ni punyalah panas..nasib baik a bit windy, kalau nda..roasted kali saya ni..Panas2 pun, sempat juga lah saya terlelap d rumah yang bakal di renovate..Insyaallah tahun ini atau tahun depan, siaplah..amin..Sebenarnya kg.dudar ni cantik..pantai dia pun cantik..kalau buat resort..emm..ok juga kot ( impian tu )..kalau buat homestay pun best juga..emm..banyak potential kampung ni sebenarnya..Oh ya..lagi satu keistimewaan kampung ini ialah kepakaran penduduknya membuat minuman keras..kah kah kah..u named it!semua campin..kombos?goribon? kacang….sap sap soi..my uncle antara pengusaha goribon yang masyhur and my step grandmother adalah pengusaha kombos yang fohfular..wah wah wah..bukan setakat untuk pasaran tempatan..malah di eksport lagi tau..hehehe..oh ya..ada juga yang bagi suggestion sama si uncle..’ kita buat ni goribon, satu kampung satu industry lah’..tapi uncle saya tidak setuju..’ nda payah!bikin rosak anak bangsa ja goribon ni!’..tapi bisnes tetap bisnes maaa….hua hua hua…ada satu lagi masalah di Dudar ni..takda line telefon!grrr..grrrr…grrr…harap2 next time ada lah ya..k ..tata..


gambar ni saya try2 ja..pakai digital camera..hehe..kalau guna DSLR mungkin lebih sharp dan lebih cun..xpa..next time guna DSLR pula :-)

Friday, April 23, 2010

tag punya respon..hehe


Wah wah wah..si azie kena tag!..ehemm..aku suka ttg explaination mdm windi ttg si zie..( diulangi..cun melecun )ahahah..tapi yang tak berapa nak ngam..anak dara t*a??kesepian??no no no…I muda lagi okehh..and definitely not kesepian..keboringan mungkin ya..oklah..gambar yang bertuah kali ni diambil di Pulau Maliangin Kecil, Kudat…fuyoo..lawa giler pulau ni..air lautnya yang membiru, pantai yang memutih..tanpa pencemaran..BEST!!..

Emm..sebenarnya si azie ni suka dengan pulau2, alam sekitar yang cantik dan indah..pendek kata..pelancongan..agaknya, si zie ni salah profesyen kut.sepatutnya ko ambik course tourism la zie!..cita2/angan2/impian azie ialah untuk memiliki sebuah pusat peranginan ( resort ) dimasa akan datang..for retirement plan..ala2 macam Menana-Borneo resort tu..nama resort si azie nanti ialah…teettttt….bukan sensored okeyy..belum ada idea..hahha..si azie ni suka melancong..suka pegi tempat baru, suka benda2 yang mencabar…adventurous giteww..oh ya..one of my wildest dream kan, ikut cabaran off road..ala2 safari 4wd dan sewaktu dengannya..aku suka..aku suka..!!tapi belum ada peluang..jadi passanger dulu..pastu baru jadi drivernyaa..yeahhh…angan2 minah azie..hope will come true..amin…

Amacam mdm windi??okey tak respon tag ni..boleh la bah kan..first time jawab tag ni..okhh..lain kali tag I lagi..tapi sapa I mau tag ya?....boleh ka tidak payah tag??hahahah…adios..


Wednesday, April 21, 2010

Leona Lewis - Yesterday (lyrics)

6 packs?

Ada berani??hehehe..sounds like impossible kan? For guys memang not imposibble at al la tapi kalau saya???ahahahaha..tidaklah sampai nak tunjukkan 6 packs..at least ramping.ehehehe...tidak berani mau janji tapi pasang angan2 tak salah kan??time frame??sepanjang tahun 2010..insyallah...

Tuesday, April 20, 2010

...hati...

Apa??sakit hati???sapa suruh ko skodeng fb dia..ekekekee...nahh..take a deep breath...tenangkan fikiran...bayangkan yang indah2 sahaja...bayangkan ko di underwater dan bayangkan satu pemandangan yang betul2 indah..marvellous..okey??feel better??kannn..i told you...emm..it's all gonna be okey...aummmmmmmmmmmmmmmmmmmm......

zie's note : ni entry yang entah apa2...menyemak blog i jer...

Monday, April 19, 2010

catatan malam..

Malam ini begitu sunyi kurasa..bertemankan laptop dan bunyi kipas serta sesekali bunyi handphone, aku berseorangan melayari internet diruang tamu..sebenarnya saya baru sahaja berkunjung ke blog seorang sahabat yang sudah agak lama tidak bertemu..beliau telah berpindah tempat kerja, di Kota Kinabalu..semasa berada di blog beliau..terdengarlah bunyi2an muzik instrumental dan tiba2 juga saya terus jadi sentimental..aikkk..perasaan rindu tiba2 bertandang dihati..teringat kenangan2 manis semasa beliau masih bertugas ditempat yang sama dengan saya..kalau hendak dinyatakan..terlalu banyak...okeylah..bagi sikit la..teringat pula semasa kami sama2 pergi ke KK dan kami berdua menyanyi bagai nak rak dalam kereta dan mengajuk stail nyayian penyanyi2..lucu betul masa tu..teringat juga keminatan beliau dalam bersenam..she lost 10 kg in 6 months ( if i'm not mistaken ) amazing...hampir setiap hari keretanya akan berparking di bawah gym rakyat..dan kadang kala/selalu, selepas bersenam di gym, beliau akan sambung jogging pla di Kompleks Sukan...then, emmm..banyak lagi lah...teringat juga anak2 nya yang comel2 belaka..and also her sweet lovely mom...To RRR...i miss u, hope dapat lagi chit chat with u someday..Take care..may God Bless U..always..all the time...

( haizzzz..ini aku tak bleh tahan dengar2 muzik intrumental ni....kan dah sentimental..isk isk isk )

Kenali karekter melalui tarikh lahir

PELBAGAI elemen dapat dikenal pasti antara anda dengan si dia dicintai. Antaranya, persamaan minat dan cita rasa.

Ilmu kaji bintang atau sains metafizik turut meletakkan kajian terhadap elemen nombor atau tarikh lahir sehingga boleh menzahirkan karakter seseorang.

Elemen logam, air, kayu, api dan tanah dinyatakan dalam bentuk tersirat menerusi tarikh lahir berkenaan mengenai pelbagai jenis sikap. Walaupun ia sekadar tekaan berdasarkan nombor atau tarikh lahir, semak panduan berikut jika mahu mempercayainya. Andai sebaliknya, abaikan saja.

Lahir pada 1 haribulan - Si dia berjiwa seni dan gemar bersantai sambil menenangkan fikiran. Ajaklah si dia bersantai di pesisiran pantai.

2 haribulan - Anda boleh mengharapkan pemberian sejambak bunga atau patung beruang kerana si dia berjiwa romantik. Pada peringkat awal, dia malu-malu kerana takut dikecewakan Mulakan perhubungan sebagai teman rapat.

3 haribulan - Sikap si dia sukar diramal. Lalu anda harus bersedia menghadapi sebarang kemungkinan. Si dia gemar melancong atau berkhemah, ini membuatkan si dia kekurangan masa untuk bersama.

4 haribulan - Kurang yakin dan takut mencuba sesuatu yang baru. Apa kata, setiap kali si dia bercadang melakukan sesuatu perkara, berilah sepenuh sokongan kepadanya.

5 haribulan - Selalunya si dia gemar memendam perasaan. Walaupun menyukai seseorang, sukar baginya berterus terang.

6 haribulan - Si dia umpama magnetik. Semua orang sukakannya. Ringan tulang dan bersedia membantu sesiapa saja.

7 haribulan - Cepat panas baran dan mudah mengeluarkan perkataan tidak sepatutnya dilafazkan hingga menyinggung perasaan orang lain. Ada kalanya boleh menimbulkan persengketaan.

8 haribulan - Si dia agak pendiam dan sukar didekati. Si dia hanya berbicara jika kena pada topiknya.

9 haribulan - Pandai mengambil hati dan penyayang. Tapi awas! Ramai gadis yang mengejarnya. Maknanya, anda mempunyai ramai saingan.

10 haribulan - Jujur, berterus terang dan berusaha mendapatkan apa yang diingini. Si dia mudah disenangi dan anda pula harus pandai mengambil hatinya.

11 haribulan - Mementingkan kerjaya, ada kalanya sampai lupakan kehidupan sosial.

12 haribulan - Lebih bersikap sederhana. Tidak suka memikirkan hal remeh-temeh. Bagi mereka, yang penting adalah kerjaya dan soal masa depan.

13 haribulan - Tegas membuat keputusan. Mungkin kali pertama mengenalinya, seseorang cepat bosan tetapi dia penyayang.

14 haribulan - Berjiwa penyayang dan sukakan kanak-kanak. Si dia juga mementingkan keluarga.

15 haribulan - Suka memendam rasa. Sering mengukir senyuman namun di hati, siapa tahu?

16 haribulan - Garang! Walaupun garang, ada kalanya dia punya sikap romantik dan penyayang. Tidak hairanlah lelaki jenis ini amat sukar didekati.

17 haribulan - Lembut namun tegas dalam membentuk keharmonian perhubungan.

18 haribulan - Berkebolehan melukis dan kreatif. Banyak menghabiskan masanya dengan hobi ini.

19 haribulan - Mudah tersinggung dan agak manja. Si dia suka jika anda melayannya seperti bayi. Melalui lirikan dan senyuman manja anda, sudah cukup untuk menawan hatinya.

20 haribulan - Tenang dan bersahaja. Ada kalanya jika menghadapi situasi mencemaskan, riak wajahnya tetap tenang tetapi tidak hatinya.

21 haribulan - 'Angin' tidak menentu tetapi masih boleh dikawal. Gemar bersantai di kafe sambil mendengar muzik rentak perlahan.

22 haribulan - Agak emosi dan sukar mengawal perasaan. Tetapi jiwanya mudah cair dengan pujuk rayu gadis.

23 haribulan - Ego dan pentingkan diri sendiri. Si dia juga mementingkan kawannya.

24 haribulan - Takut menghadapi kekecewaan mungkin disebabkan kisah silamnya.

25 haribulan - Gembira dan gemar berlawak.

26 haribulan - Si dia mudah dipengaruhi. Jangan terkejut jika dia mempunyai koleksi kekasih.

27 haribulan- Walaupun nampak ganas, sebenarnya dia berjiwa sentimental. Jangan pula anda mengambil kesempatan ke atas dirinya

28 haribulan - Si dia suka memerintah. Anda perlu tahu mengawal perasaan sekiranya si dia bersikap begitu pada anda.

29 haribulan - Gemar bertukar pasangan. Renungan manja anda dapat mencairkan si dia.

30 haribulan - Boros berbelanja terutama 'menyolek' kereta kesayangannya. Jika boleh, beri nasihat supaya dia mengawal perbelanjaan dan simpan duit untuk masa depan.

31 haribulan - Gemar bergaya dan pentingkan penampilan. Si dia juga sukakan gadis yang berpersonaliti.

zie's note : Ni pun dari e-mail yang kena forward...hanya untuk pembacaan biasa..tak boleh dipercayai 100% tapi saya noticed ada juga yang kena ni..heheh..kebetulan maybe..saya lahir pada 3 haribulan..Yup..saya adalah seorang yang sukar diramal (iyer kerrr???), memang i suka melancong dan berkhemah (dulu2 masa kecik) tetapi jangan bimbang, i sentiasa ada masa untuk bersama yang tersayang..mi familia ( cover line erkk??)..and mi amor (hik hik hik )


Sunday, April 18, 2010

The Best day...




Hari ni saya masih selsema..lepas on antibiotic, batuk saya menjadi-jadi..meletup2..tapi ada hati juga ikut kawan pi buat reefcheck di Manana Resort, Kota Belud..wah wah..manana ('tomorrow' in spanish ) Resort terletak di Kampung Pituru Laut, Kota Belud..Menurut pengusaha resort ni, Nani, Manana Resort mula menerima kunjungan tetamu pada bulan Februari 2010..wahh..masih baru rupanya..Padanlah agak banyak lagi facility yang belum siap..Bagi saya, resort ni okey lah..mungkin sebab masih baru dan banyak lagi yang belum siap..pantainya agak private..tidaklah luas sangat..bagi yang inginkan satu percutian tanpa gangguan, bolehlah bertandang di resort ini..okey..done with the iklaneka..now it's time to menceritakan apa yang The Best ni..yaaa..snorkeling..hahahaha...best kerrr???mungkin kedengaran agak biasa..lain lah kalau diving kan? tapi apapun, ni pertama kali saya snorkeling nih!punya kalut pada mulanya..mau pakai google pun tidak pandai..tersangkut2 lagi..lepas tu, berenang biasa tak confident la pla..mau pakai lifejacket..rasa selamat..takut nda pandai floating bah!heheheh..pada mulanya, aduhai..punya takut..air masin masuk google la, masuk kat tempat bernafas la..batuk yang meletup2 jangan cerita la..bikin malu ja!hahah..
Perasaan dibawah air susah untuk dinyatakan dengan perkataan..terasa macam dalam movie pun ada.terasa macam mermaid pun ada..hahaha..bercampur baur..tapi nasiblah kawan yang menemani saya snorkeling ni, memahami juga lah si first timer ni!thanks buddy!ur the best buddy in the whole wide world!!wah wah wah..puji melambung nampak..yalah..siapalah yang mau bawa saya pi snorkeling kalau bukan dia..apapun, saya masih terbayang2 view di bawah air..tengok2 ikan..barracuda..corals..macam2 la..emmmm..today's definately one of the best day of my life!!
( nantilah upload gambar eekkk..gambar banyak kat kawan..mau minta dulu )

Thursday, April 15, 2010

Marriage Before and After

Kali ni saya nak share lagi satu e-mail yang kena forward kat saya..agak menarik untuk dikongsi bersama...well, sharing is caring kannn....selamat membaca..

Marriage Life Before and After !

Upgrade your email with 1000
Before marriage.
Darling here.. darling there...
After marriage.
Baling here... baling there..

Upgrade your email with 1000
Before marriage.
I die for you. . .
After marriage.
'You die, up to you. '
Lagi lama married.
You want to die? I help you!

Upgrade your email with 1000
Before marriage.
You go anywhere. . I follow you.
After marriage. .
You go anywhere. . up to you .
Lagi lama married.
I go anywhere, better go without you!!

Upgrade your email with 1000
Before wedding
you are my heart, you are my love'
After wedding
'you get on my nerves. '

Upgrade your email with 1000
Before wedding
'you are sweet and kind just like Cinderella'
After wedding
'you are worse than godzila'

Upgrade your email with 1000
Before wedding
Roses are red, violets are blue. Like it or not, I'm stuck with you
After wedding
Roses are dead, I am blue. You get on my head, I will sue you


Before wedding
Every makan he brings you to Shangri-La
After wedding
You want to go, he says you wait-la


Before wedding
She looks like Anita Sarawak
After wedding
Don't know whether katak or biawak



* amacam..ok tak??..hehe..cheers..