Sunday, April 25, 2010

Dudar lagii...



Minggu ni saya balik kampung..yeahh..lama sudah bah tidak jumpa dengan orang tua..Kali ni saya balik di Kg. Dudar sebab beliau (parents) ngam2 di Dudar..kalau dorang di Kg. Pirasan, nahh..balik Kg.Pirasan lah saya..Biasalah orang bujang, dimana Beliau menapak disitu lah arah yang dituju..Keadaan di Dudar sekarang ni punyalah panas..nasib baik a bit windy, kalau nda..roasted kali saya ni..Panas2 pun, sempat juga lah saya terlelap d rumah yang bakal di renovate..Insyaallah tahun ini atau tahun depan, siaplah..amin..Sebenarnya kg.dudar ni cantik..pantai dia pun cantik..kalau buat resort..emm..ok juga kot ( impian tu )..kalau buat homestay pun best juga..emm..banyak potential kampung ni sebenarnya..Oh ya..lagi satu keistimewaan kampung ini ialah kepakaran penduduknya membuat minuman keras..kah kah kah..u named it!semua campin..kombos?goribon? kacang….sap sap soi..my uncle antara pengusaha goribon yang masyhur and my step grandmother adalah pengusaha kombos yang fohfular..wah wah wah..bukan setakat untuk pasaran tempatan..malah di eksport lagi tau..hehehe..oh ya..ada juga yang bagi suggestion sama si uncle..’ kita buat ni goribon, satu kampung satu industry lah’..tapi uncle saya tidak setuju..’ nda payah!bikin rosak anak bangsa ja goribon ni!’..tapi bisnes tetap bisnes maaa….hua hua hua…ada satu lagi masalah di Dudar ni..takda line telefon!grrr..grrrr…grrr…harap2 next time ada lah ya..k ..tata..


gambar ni saya try2 ja..pakai digital camera..hehe..kalau guna DSLR mungkin lebih sharp dan lebih cun..xpa..next time guna DSLR pula :-)

2 comments:

windi said...

satu kampung satu industry goribon? hahahaha!

zie said...

ya bah..hahaha