Sunday, April 18, 2010

The Best day...




Hari ni saya masih selsema..lepas on antibiotic, batuk saya menjadi-jadi..meletup2..tapi ada hati juga ikut kawan pi buat reefcheck di Manana Resort, Kota Belud..wah wah..manana ('tomorrow' in spanish ) Resort terletak di Kampung Pituru Laut, Kota Belud..Menurut pengusaha resort ni, Nani, Manana Resort mula menerima kunjungan tetamu pada bulan Februari 2010..wahh..masih baru rupanya..Padanlah agak banyak lagi facility yang belum siap..Bagi saya, resort ni okey lah..mungkin sebab masih baru dan banyak lagi yang belum siap..pantainya agak private..tidaklah luas sangat..bagi yang inginkan satu percutian tanpa gangguan, bolehlah bertandang di resort ini..okey..done with the iklaneka..now it's time to menceritakan apa yang The Best ni..yaaa..snorkeling..hahahaha...best kerrr???mungkin kedengaran agak biasa..lain lah kalau diving kan? tapi apapun, ni pertama kali saya snorkeling nih!punya kalut pada mulanya..mau pakai google pun tidak pandai..tersangkut2 lagi..lepas tu, berenang biasa tak confident la pla..mau pakai lifejacket..rasa selamat..takut nda pandai floating bah!heheheh..pada mulanya, aduhai..punya takut..air masin masuk google la, masuk kat tempat bernafas la..batuk yang meletup2 jangan cerita la..bikin malu ja!hahah..
Perasaan dibawah air susah untuk dinyatakan dengan perkataan..terasa macam dalam movie pun ada.terasa macam mermaid pun ada..hahaha..bercampur baur..tapi nasiblah kawan yang menemani saya snorkeling ni, memahami juga lah si first timer ni!thanks buddy!ur the best buddy in the whole wide world!!wah wah wah..puji melambung nampak..yalah..siapalah yang mau bawa saya pi snorkeling kalau bukan dia..apapun, saya masih terbayang2 view di bawah air..tengok2 ikan..barracuda..corals..macam2 la..emmmm..today's definately one of the best day of my life!!
( nantilah upload gambar eekkk..gambar banyak kat kawan..mau minta dulu )

2 comments:

windi said...

jadi jugak ko pulang kb ahad tu ah.

zie said...

saya ikut kawan ja tu..pulang balik..mana sy mau drive