Friday, April 9, 2010

i want to lose some weight..

Sejak hari isnin, setiap petang, saya ngan housemate jogging bagai nak rak kat kompleks sukan Kudat..bermula dengan brisk walking dan just jogging la..once in a while, kami running..laju2..tapi tak jauh, mungkin dalam 100m kot...dalam hati pasang harapan nak kurangkan berat badan, nak dapat figure yang lebih menarik..ngeh ngeh..minta puji kan?haha..tapi yang penting..kesihatan dan kecergasan lah!..selepas 4 hari jogging bagai nak RAK (yekee???)..dan kontrol makan..penurunan cuma 0.50kg..what????... aduii..payahnya nak turunkan berat badan ni..tapi xpa..yang penting kami sudah mengambil langkah pertama, iaitu turun ke kompleks sukan setiap petang..dan harap2 ianya akan berterusan..cabaran paling besar ialah..diri saya sendiri..yalah..kekadang terlintas gak perasaan malas tu..tapi ku gagahi jua...emmm..hujung minggu ni rehat dlu dari jogging..tapi sambung erobik kat rumah..next week sambung lagi..insyaallah..

4 comments:

windi said...

bapa ecad marah sudah saya. ampai2 treadmill tapi senaman 5 minit jak. harap gegar perut jak. hehe.

zie said...

hahaha..senaman sambil dengar muzik rancak2..tapi pakai earphone lah..set sampai 5 lagu...

Kunak Press said...

senam utk kesehatan

zie said...

iya..untuk stamina dan kecergasan..