Sunday, February 6, 2011

catatan perjalanan: Kota Kinabalu

Hari rabu yang lalu, saya dan rakan sekerja secara last minute, mengambil keputusan untuk direct ke Kota Kinabalu untuk menonton wayang..hahaha..keputusan itu diambil semasa kami dalam perjalanan dari Kudat ke Kota Belud (balik kampung)..perjalanan dari Kudat ke Kota Kinabalu(KK)mengambil masa 3 jam..wooaahhhh..jauh juga tu..lagi2 jalan raya bukannya elok sangat.tiba2 ja..bedebukkkkk!!!terlanggar lobang daaa..aduiii..tensennnya..dahlah keta dah brbunyi krokk kreekkk krookk kreeekk..langgar lubang lagi..iskkkk..isskkk..sebenarnya, bosan juga tinggal di Kudat..tiada hiburan..hehehe..rutin harian pun macam gitu2 juga..bangun pagi, pergi kerja,balik kerja, balik rumah,online..tiddooo..pastu, esoknya,ulang lagi benda yang sama..aduhhh..kehidupan malam la yang paling bosan..setakat keluar minum2,makan2 tu bolehlah..tapi lama2 bosan juga sebab asyik pegi tempat yang sama..Esplanade Sidek..tapi KK pun bukannya syok sangat pun..time berduit memang la syok,tapi time pokai2, i rather duduk diam2 kat KB or Kudat..hehehe..oklah..jom lah layan gambar kami yang tak seberapa ni..

Gong Xi Fa Cai..tahun arnab :-)


singgah solat di Masjid Bandaraya Kota Kinabalu (p/s: kereta tu bukan kereta saya..hehe )


Miss Sahariah (the mastermind)

Miss Zie (the supir)

Persembahan akrobatik sempena CNY di 1Borneo, KK

berlatarkan jeti baharu Sabah Parks



Perdana Park, Tanjung Aru.



Sekian, Trima kasih..

Tuesday, February 1, 2011

My dSLR..

sudah hampir 9 bulan sy beli my dslr..mula2 dapat, punyalah sy excited!sebelum tido, mesti belek2 my dslr.tekan sana tekan sini setting sana sini..besttt..tapi lama kelamaan mcm timbul rasa bosan..bukan tidak minat tapi ntahlah..tapi sekarang minat tu timbul balik..start balik baca2 buku fotografi..minta ajar dengan my sifu dan sekarang mau beli pulak lens baru..huhu..tapi tunggu durian runtuh dulu lah..bukan murah2 hobi fotografi ni..lepas beli lens, mau menyimpan utk speedlite pula..sikit2 la tambah..tapi sekarang ni sy belum pandai lagi edit2 gambar guna photoshop..asyik2 failed ja bila mau install..haihhh..laptop sy ni kali bermasalah..karang beli laptop apple karang..hemmmm..ikat perut teruss..hahaha..lain kali mau ikut photography workshop pula..hari tu tak sempat sebab terpaksa attend kelas kat KL..hemmm..lain kaliii....mesti punya!