Sunday, February 6, 2011

catatan perjalanan: Kota Kinabalu

Hari rabu yang lalu, saya dan rakan sekerja secara last minute, mengambil keputusan untuk direct ke Kota Kinabalu untuk menonton wayang..hahaha..keputusan itu diambil semasa kami dalam perjalanan dari Kudat ke Kota Belud (balik kampung)..perjalanan dari Kudat ke Kota Kinabalu(KK)mengambil masa 3 jam..wooaahhhh..jauh juga tu..lagi2 jalan raya bukannya elok sangat.tiba2 ja..bedebukkkkk!!!terlanggar lobang daaa..aduiii..tensennnya..dahlah keta dah brbunyi krokk kreekkk krookk kreeekk..langgar lubang lagi..iskkkk..isskkk..sebenarnya, bosan juga tinggal di Kudat..tiada hiburan..hehehe..rutin harian pun macam gitu2 juga..bangun pagi, pergi kerja,balik kerja, balik rumah,online..tiddooo..pastu, esoknya,ulang lagi benda yang sama..aduhhh..kehidupan malam la yang paling bosan..setakat keluar minum2,makan2 tu bolehlah..tapi lama2 bosan juga sebab asyik pegi tempat yang sama..Esplanade Sidek..tapi KK pun bukannya syok sangat pun..time berduit memang la syok,tapi time pokai2, i rather duduk diam2 kat KB or Kudat..hehehe..oklah..jom lah layan gambar kami yang tak seberapa ni..

Gong Xi Fa Cai..tahun arnab :-)


singgah solat di Masjid Bandaraya Kota Kinabalu (p/s: kereta tu bukan kereta saya..hehe )


Miss Sahariah (the mastermind)

Miss Zie (the supir)

Persembahan akrobatik sempena CNY di 1Borneo, KK

berlatarkan jeti baharu Sabah Parks



Perdana Park, Tanjung Aru.



Sekian, Trima kasih..

3 comments:

windi said...

saBTU tu bebudak cina ni ada perform juga di 1B and suria sabah...but my camera was too amatur to snap their fast movement.

zie said...

apalagi??dslr satuuuu..hehehe

Myfrin's story said...

Sekali-sekala berjalan dan sempat mengambil foto2, memang best. Lebih2 lagi klu ada camera yg canggih ni, foto2 pun lawa2 belaka....:)