Tuesday, February 1, 2011

My dSLR..

sudah hampir 9 bulan sy beli my dslr..mula2 dapat, punyalah sy excited!sebelum tido, mesti belek2 my dslr.tekan sana tekan sini setting sana sini..besttt..tapi lama kelamaan mcm timbul rasa bosan..bukan tidak minat tapi ntahlah..tapi sekarang minat tu timbul balik..start balik baca2 buku fotografi..minta ajar dengan my sifu dan sekarang mau beli pulak lens baru..huhu..tapi tunggu durian runtuh dulu lah..bukan murah2 hobi fotografi ni..lepas beli lens, mau menyimpan utk speedlite pula..sikit2 la tambah..tapi sekarang ni sy belum pandai lagi edit2 gambar guna photoshop..asyik2 failed ja bila mau install..haihhh..laptop sy ni kali bermasalah..karang beli laptop apple karang..hemmmm..ikat perut teruss..hahaha..lain kali mau ikut photography workshop pula..hari tu tak sempat sebab terpaksa attend kelas kat KL..hemmm..lain kaliii....mesti punya!

6 comments:

windi said...

i pun teringin...kerusi urut VS dslr...mana satu ni ah..

zie said...

kerusi urut..wakakakaka..sebab buli tumpang mnta urut..kikiki

Pena Alam said...

zie, i suggest u try go on birding! cari la blog birding...find friends there, u can start taking photos of bird ..blajar dr diorg..

try la..

Myfrin's story said...

You belajar lah fotografi, lepas tu i belajar dari u pulak...

I ni baru ambik2 foto pakai hp, excited sudah, lebih2 lagi klu ada dslr...fuiyooo.......

zie said...

PA: birding ni mau lens yang power2 ba moi..kekeke..fulusss..hehe..tapi menarik juga utk di explore..macam d fesbuk ada friend ko yang expert birding pnya photog kan?lawa2 gmbarnya..

kaimun: momantai..blajar dlu sya

Pena Alam said...

zie..ya bah. ko try la...i think u can la..