Thursday, October 30, 2014

moodyyyy...

Hi everyone..how are you?well for me..today is a busy day..client comes and go.one by one,each by each..sampai tapak kaki ni pun dah sakit.trpaksa apply hot pack baru kurang sikit sakit dia..kalau tidak..mmg x boleh jalan lah..sakit sangat2..haaa..sapa suruh terlajak put on weight..rasakan ko!haha..well, i don't mind being busy and i don't mind attending so many clients for a day..with one simple condition..please be nice to me..that's all i need.talk to me nicely and i'm beyond happy to serve you people..nasib baik semua clients saya hari ni well behave..klau tidakkk...emmmm..my 'gimbaran' pandai keluar.bahaya tuuu.jangan cuba2 jolok my gunung berapi k..then lepas client smua sudah habis, saya pun masuk ofis dan sambung buat SKT d HRMIS..tiba2 ada suara..HELLO, itu bilik 19 kenapa tak ada orang??..then saya jawab, tunggu la sekejap.mungkin staff dia ada urusan lain atau pergi washroom..kemuadia org tu pun jawab lagi..Pergi tandas??diorang tak tau ka saya tengah tunggu sini?? grrr..grrrr...mau muncul suda gimbaran sy..dan saya pun jawab pffff*****hgfgvg*****ghgyghfgfjh****kjggfbv*****...lalu patient tu pun berlalu pergi dan pergi menunggu di tempat sepatutnya...dari kejauhan saya terdengar orang itu mengomel..potpetpotpetpotpet.....then terdengar suara, uncle tunggu la kejap,saya pegi toilet..andu bah..kesian c faiz..pi toilet sekejap pun kena bising..siap buat bising d jiran sebelah lagi..kesian juga kakitangan kerajaan ni.kalau deal dengan orang yang mempunyai sikap dan attitude yang menyakitkan hati..klau seorang xpa...klau berpuluh2 org..beratus2 orang?..so please be nice to everyone..just be nice..that's all we need..all you and i..chowww..till we meet again ya

Wednesday, October 29, 2014

counting down..

Hi everyone.. it's been a long time..apa khabar semua?as for me, well i'm preparing for the next stage in my life..yeahh..InshaAllah i'm getting married on the 5th of Disember 2014..what??i'm getting married???!!!yeah that's true..someone finally took my hand for marriage..finally...finally..i thought no one would ever propose..i thought i will never be someone's wife..i thought i will stay alone for the rest of my life..that's how i have given up for marriage..after everyone had their back turned, after a quite long 'on and off' kind of thing, after the lovely sweet empty promises..finally someone says i want you!i choose you! and i want to be with u maybe for the rest of may life (InshaAllah)..so, yeah, what should i say?yes?no?..of course YES! so, here we are..hoping for the best for both of us..and jemput hadir ya my friends!doakan kami... :) till we meet again...

Thursday, June 12, 2014

life in Jinjang

Hi everyone..it's been a long time..hows your life my friend?mine?macam biasa..work as usual..life and work routine are pretty similar day by day..bangun pagi, pi kerja..rawat patients...balik rumah..tapi so far..i think i can cope with my environment pretty well..colleagues pun okay..housemates pun okay..patients..no comments..hehe..it's too complicated..tapi, apa yang dapat saya simpulkan, or rumuskan, kehdupan/cabaran di bandar dgn yg d area kampung trlalu banyak beza..mgkin cabaran utama di area kampung ialah masalah kewangan..yalah,klau tinggal jauh,kadang2 tambang ada mencecah rm10 satu hala..dan nilai rm20 bagi mereka dan bagi saya of course sangat tinggi..kadang2 dorangperlu menjual hasil tanaman, barulah mampu pergi ke hospital utk menerima rawatan..jarak antara rumah dan hospital pula berpuluh2 kilometer..tapi sepanjang sy berada di kudat, semua pesakit mmg menaiki kenderaan utk ke hosp...now, berbalik kepada org bandar..area jinjang to be specific..kebanyakkan mereka pergi ke klinik dengan menaiki kenderaan tetapi bukan semua..ada juga yang hanya menunggang motorsikal dan basikal utk pergi ke klinik..bukan itu sahaja,ada juga yang berjalan kaki selama 30 minit utk smpai ke klinik..and guess what..ada pesakitwanita berumur 78thn,pergi ke klinik berkeseorangan dgn menunggang motorsikal..amazing!kesian pun ada juga lah..terus sy terbayang inai2 dan amai2 di kudat pergi ke hospital dgn menunggang motorsikal..heee..i cannot imagine..minggu lalu, seorang pesakit strok sy datang ke klinik dgn agak lewat..sy x kisah sangat pesakit dtg lmbat asalkan tidak mengganggu kerja. Isteri pesakit itu kelihatan agak penat dan dia terus membuka cerita disebalik kelewatan mereka..rupanya drg ni awal lagi menunggu teksi utk ke klinik tapi malangnya satu teksi pun tidak mahu menghantar mereka ke klinik..hanya disebabkan pesakit itu berkerusi roda,tiada teksi yg sanggup bersusah payah dan membantu uncle strokee ini..last2, isteri dia trpaksa menolak kerusi roda itu dri kwsan perumahan smpai la di Klinik..30 minit hokeyyyy..kesian juga..kagum tgk sikap isteri auncle tu..snggup bersusah payah mnghntar suaminya yg mngalmi strok dgn menyorong kerusi roda slma 30 minit..auntie tu ckp,penat mmg penat tp sanggup juga demi melihat si suami mndapat rawatan..salute her..ok lah..next time kita story2 lagi..ni blm masuk cerita di kaunter..auchhhh..haha..so..till we meet again..salam

Monday, March 3, 2014

karma?

Hi everyone...this week is my 4th week in KK Jinjang..so far do good..kerja macam biasa..karma?what is karma really mean?ada jg org cakap..tak payahlah nak ber karma2 sangat..kita kan ada Allah..klau org buat tak elok dengan kita, buat jahat,sombong nk mampss, ego bagai nak rak..tak payah lah nak balas...doakan ja baik2..klau nk balas pun,biarlah Allah yg Maha Esa yg tolong balaskan..insyaallah anda hnya skan tersenyum dan hanya boleh melihat..Allah itu Maha Adil...bye for now..jumpa lagi

Tuesday, February 25, 2014

my 3rd week..

Hello everyone...this week is my 3rd week in KL..to be frank..i'm still adjusting to this new environment.. i miss everyone back in Sabah..i want to come home..i miss my home..i miss my family..i miss my Sabah..Land Below The Wind..my beautiful Sabah..i miss the handsome Mount Kinabalu..i miss the cutie sandy white beaches..oh i miss my bulky car..haha..i miss driving around with my kereta putih..i miss everything in Sabah..now i'm in KL...owhhh.. KL..please be nice to me..i will try to create a happy moments in here..i will put some efforts so i can live comfortably in here..okay KL...let's live in harmony yaaa...bye for now

Wednesday, February 5, 2014

My Final Week..

Hi everybody..it's me..i'm about to leave my comfort zone and start a brand new life..yes..i'm leaving and i'm not so happy about it..this week is my last week working in Kudat Hospital..it has been 9 wonderful years..Thank You Hospital Kudat for having me here..it's an honour to serve the lovely Kudat people..Bye for now and hope to come back here when the time is come..