Wednesday, June 22, 2011

Gunung Kinabalu

'tinggi-tinggi gunung kinabalu..tinggi lagi sayang sama kamu'lalalalalala...'naik kinabalu hati saya RINDU'...chewahh..kalau humming lagu ni, teringat pula aksi anak buah sy menari tarian sumazau..hehe..kiut..emmm...setiap kali buka blog sy ni, benda pertama yang menjadi tumpuan saya ialah gambar Gunung Kinabalu yang tersergam indah..pemandangan gunung itu sangat indah dan cantik dari view kota belud..hehe..kampung sendiri,mesti la puji...
sekarang ini saya dilanda perasaan rindu..yaaa..rindu pada Gunung Kinabalu..huhu...beru tersedar, dalam adik beradik, sy sorang lagi yang belum berjaya menakluki puncak Kinabalu..even adik saya yang menghidap penyakit Talasemia tu pun sudah sampai ke puncak..alamakkk..ini tidak boleh jadi...
sebenarnya, saya pernah juga cuba untuk menakluki puncak tertinggi di Asia Tenggara ni tapi....**maluuuu***tidak berjaya!saya sampai setakat Sayat-sayat check point ja!sayangnyaaaa...tapi mungkin semangat tidak berapa waja..saya mengalah..huhuhu..dah la sezzzuuuukkkk...basahh...penattttt...sapa tahann???hahaha...tapi macam tidak puas hati la..walau penat macamana pun, sampai juga dsana..itu cerita tahun 2000...11 tahun yang lalu..no training prior tu the climbing lak tu...of course la tidak fit...
walaubagaimana pun..deep inside my heart, masih juga menyimpan angan2 untuk menakluki puncak Kinabalu..rinduuuuu pada Kinabalu....masuk dalam azam hujung tahun atau azam baru la kot...heheh..

2 comments:

Myfrin's story said...

Takkan lari kinabalu dikejar, hehehe.. Sy pun rindu suda mau jalan2 di kundasang dan national park, huhu.....

windi said...

at least kita semua penah try naik n tau betapa azabnya naik gunung ni..kalau ingat balik lucu sangat!!