Tuesday, May 10, 2011

Light Painting

As salam..macam lama sudah tidak berbual-bual atau berbicara pasal photography kan..duluuu..hamboii..sampai ada yang jadi mabuk kepayang..mimpi dSLR..tapi tiba2 la pula dSLR tu pandai 'cuti' dan tido dalam almari..isk3..ni nda boleh jadi..hehe..bagi menghidupkan kembali keminatan photography ni, saya dan my geng (ishahm and elsaid) membuat satu experiment pasal light painting..ni kira my first time la ni..kalau dorang, nda tau pla..sebelum tu, mari kita tengok, apa itu 'light painting'..alaaa..copy paste dari wikipedia ja..hehe
"Light painting, also known as light drawing or light graffiti is a photographic technique in which exposures are made usually at night or in a darkened room by moving a hand-held light source or by moving the camera. In many cases the light source itself does not have to appear in the image. The term light painting also encompasses images lit from outside the frame with hand-held light sources. The first known photographer to use this technique was Man Ray in his series "Space Writing" created in 1935. The photographer Ellen Carey discovered Man Ray's signature signed by penlight nearly 74 years after the pictures had been taken." (source: wikipedia)..
now, kita tengok hasil2nya..hehehe..percubaan pertama..memang la out sana sini tapi nda pa..trial and error..lain kali cuba lagi :-)..jom layan gambooo...

errr...agak2 nya, apa ni ya?hehe

yeayyy..that's my name :-)

elsaid's name..

ishahm's name (nama glamer dia bilang )


me with my wings..lain kali kita lukis lawa2 lagi ya?hehe


apa lagi ni konon?haha

me, the evil one..

multiple me..

oraits..sampai sini dlu..kalau ada experiment akan datang, insyallah akan saya kongsikan..till we meet again..babai..

5 comments:

Myfrin's story said...

Wah, hebatnya......! "me, the evil one" yg paling kelakar, haha......

zie said...

hehehe..nanti kita try...

zie said...
This comment has been removed by the author.
windi said...

caNTIKNYA..macam mana mo buat tu?

zie said...

mau pakai tripod n kasi slow shutter speed dia..ngeehhhh..