Thursday, October 15, 2009

Bengkel Inovasi






Hello Everybody...nampaknya dah agak lama blog ini tiada entri baru. Aku busy sikit dengan Bengkel Inovasi anjuran JKNS di Semporna..Sebenarnya inilah kali pertama saya menjejakkan kaki di bumi Semporna.Syukur juga, Hospital kami telah bermurah hati menaja perjalanan kami ( saya dan Lizana ) dengan menaiki flight..penerbangan memakan masa cuma 45 minit sahaja dan kami landing di Tawau Airport..Untuk sampai ke Hotel Seafest Semporna, kami terpaksa lagi menaiki teksi dengan kadar tambang sebanyak RM95!!mahal juga oo..Memandangkan kami sampai awal, sempat juga kami round2 pekan kejap, tengok2 ikan..dengan high heels!gila..punya sakit tu kaki..
Sebanarnya ini adalah pengalaman pertama saya menghadiri Bengkel Inovasi dan pendedahan pertama. Sebelum ini saya langsung tidak mengambil bahagian dalam kerja2 inovasi apatah lagi mewujudkan sesuatu inovasi. Mungkin juga otak saya ni tidak berapa inovatif.hahaha..mampuih la ni..nanti balik ke tempat keja, masing2 kena siapkan satu projek inovasi dan akan bentangkan mungkin bulan januari atau februari tahun depan..saya dan lizana punya ketakutan dah ni..balik keja nanti, kami akan tubuhkan kumpulan dan akan buat perbincangan tentang projek inovasi..adoiii...Oh ya, nama kumpulan kami adalah...maybe The X-Files...hahaha..lawa tak nama tu..oklah..disini saya selitkan beberapa gambar semasa berkursus. Malang betul kamera digital tidak bawa. jadi semua gambar adalah hasil shoot dari hanset sahaja..2MP pun 2 MP lah..asalkan ada gambar........jumpa lagi...

4 comments:

Myfrin's story said...

Cantik tu jambatan, ada bumbung lagi. Ikan2 sana mesti murah2 kan. Terang bah gambar korang walaupun pakai handset. Terima kasih dengan keropok amplang dan kuah pecal. Sedap. sudah kami ngap!

zie said...

sama2 kasih..ya lawa tempat sana tu..macam bukan sabah..hahaha

windi said...

oh..ndak kirim sama kami tu amplang ah. Sampai hati!

zie said...

bukan nda kirim..nda sempat...sorry..saya sampai KB pun malam dah..subuh2 esoknya baru jalan pi kudat..kerja lagi..kawan sekerja cuti..pecal segera mau?hehe