Tuesday, October 27, 2009

melanggan majalah...

Hello everybody...how r you?for me, i'm not that fine..ada something yang mengganggu fikiran..hmmm..kelmarin, seorang jurujual majalah datang ke unit kami dan offer langganan majalah..newsweek..hampir sejam jugalah dia memujuk2 saya untuk melanggan majalah itu..plus 3 langganan majalah lain dengan percuma..emm..semuanya RM800.00 untuk 2 tahun..is it worth it? yes i think so..bagi majalah free, saya pilih majalah Reader's Digest, Health Today dan Knowledge..memanglah terasa terbeban juga membayar RM800 secara lum sum tapi bila difikir2..tidak boleh kedekut untuk keluarkan RM untuk sesuatu yang ilmiah, kan?huhu...please..support me..supaya tidak menyesal dan yakin dengan keputusan saya..RM800...big number of amount ooo...

3 comments:

windi said...

ha ha ha..I ingatkan i jak yang termakan pujuk. I takut orang blame me. u know I pun sudah subscribe rm400 utk setahun. majalah times plus 3 majalah for free. Skrg ni drg kol2 da i suru bank in tu duit. I mo kensel, ndak bulih sudah kunun. actually i'm dying to have it tp 400 bagus kunun i beli kasut baju ginsu badak. u truskan jaklah klu mampu. kan da habit kita membaca all the time since zaman x letrik lg.jgn lupa bw balik kb itu readers digest. I pun suke juge..yg free tu, impiana, wanita and i lupa lah yg satu lg tu.

Pena Alam said...

zie..

aku nda kasi lumai semangat ko..tp aku kedekut sikit la..huhuhu..ya la mungkin aku jenis yg suka lepak lama2 d kedai buku..tgk2 lama2..pastu baru angkut. tp kalau ko mmg pminat besar itu readers dgest, napa tidak kan.!x rugi membaca, bak kata org..makin banyak yg kita baca, makin banyak yg kita x tau..n mau tahu...so kita terus mbaca lagi dan lagi...bagus zie!

zie said...

Terima kasih atas sokongan...saya akan cuba menfaatkan majalah2 tu..supaya setiap sen yang keluar, berbaloi..selamat tinggal rm800...uhuhuhu