Saturday, January 29, 2011

Kem Motivasi Talasemia 2011

Dua minggu yang lalu, saya telah diberi mandat untuk menjadi pengiring pesakit2 talasemia Hosp Kudat untuk menyertai Kem Motivasi Talasemia 2011 yang bertempat di Sepilok Jungle Resort, Sandakan..Aduhaiii..disaat2 mau hantar dissertation outline, disitu la pula kena suruh jadi pengiring..tapi apakan daya lah.kira agak short notice juga program ni.lagipun agak susah juga cari pengiring yang available..si bujang juga yang dicari..emmm..program bermula pada 13 januari hingga 15 januari..tapi kami ada plan lain..hehehehe..semua kontinjen lain bertolak ke Sandakan pada 13 januari tapi kontinjen Kudat paling starring..kami bertolak sehari lebih awal..yalah..penat ohh dari kudat ke Sandakan..jalan raya pun ada yang macam 'ular'..ramai juga yang mabuk perjalanan..berbaris dorang muntah di tepi jalan..keciaaannnn...nasib baik saya tidak join sekaki..saya ni jenis yang mudah mabuk perjalanan jugak ni..haha..kami bertolak dari Kudat jam 10 pagi, singgah lunch kat Kota Marudu kejap then jam 1 petang gitu kami bertolak..sampai di Sepilok Jungle Resorts lebih kurang jam 6 petang lah..penat memang penat..esoknya, disaaat kontinjen lain dalam perjalanan, kami cuti2 malaysia, jalan2 cari makan dan round2 bandar sandakan..yeahhh..bukan selalu dapat pegi Sandakan ni..kan kan kan..jom tgk gambar2 kami jalan2..hehe..



sebelum berangkat ke Sandakan..ada briefing sikit dengan Uncle Johnny, Pengerusi Persatuan Talasemia Sabah Cawangan Kudat.



The girls..baru sampai di Sepilok Jungle Resort..



makan malam..tapi memandangkan makanan kurang cukup..hahaha..kami pun memanjangkan langkah ke Pasar malam di Bandar Sandakan..cari makanan lebih..kekeke..driver kami bilang..'nda terasa' tu dinner kami..sikit,,hahaha

Selamat datang ke Sandakan!
Destinasi pertama: Agnes Keith House & English Tea House and Restaurant










Aduhh..mengantuk banget nih..nantilah i sambung pada entri akan datang yer..mau zzzz..huhu..

7 comments:

nur said...

Cantiknya temapt ni.. Kesian pada mereka yang ada Thallasemia kan..
Silala datang ke:ALL IN ONE

zie said...

ya Nur..kesian kat dorang,,bulan2 kena tambah darah..

Adzriel AB said...

kadang2 kita yg sempurna ni pula yg tak nak bersyukur. thanks zie for sharing this dgn kami semua. saya add link blog ni ye.

zie said...

betul tu..kita jarang2 kena cucuk jarum, dorang, bulan2 cucuk jarum..aduii..okey, tq Adzriel..

Adzriel AB said...

utk zie..: http://adzriel.blogspot.com/2011/01/bersyukurlah-andai-kita-sempurna.html

Myfrin's story said...

Wow.....! Bestnya....dari tugas, terus dapat jalan2 tau....cantik2 tu gambar......!

zie said...

hehehe..menyelam sambil minum air la katakan..