Tuesday, July 5, 2011

photoshoottt...

Hari sabtu yang lalu, saya dan kawan sy, c Elsaid, pergi ke Simpang Mengayau untuk sessi photoshoot..ingatkan mau testing2 slow shutter punya teknik tapi malangnya matahari bersembunyi disebalik awan yang tebal..ahhh..ruginya..tapi tidak apa.banyak lagi benda lain yang boleh dijadikan subjek. antaranya ialah..kami..hehehe..perasan jadi model kejap.belajar2 macamana mau ambil gambar potraiture pulak..

perasannya saya..hahaha!


nah..c elsaid lagi berposing!



tengok apa tu?



experimenting :-)



oklah...nanti experimenting lagi...practice..practice and lots of practice..yang penting, dSLR jangan tido dalam almari..heeee...

3 comments:

windi said...

mo teknik juga ka shot macam tu. ingatkan suka ati jak klik2.

Kak Imun said...

Fuh, foto no 6 yang sy paling suka. Dgn awannya, bayang2 di airnya.... Foto batu Simpang Mengayau pun cantik, macam kepala buaya...

Harap2 dpt ambik foto sefotogenik ini....:D

zie said...

hehe..mesti mau pakai teknik sama setting yg betul..sy pn msh belajar2 ni..teknik menggambar masih lemah