Monday, December 7, 2009

Periuk 1K ++

Tadi tengahari, saya sekali lagi mengikuti satu demontrasi masakan yang diadakan di unit sajian. Kali ni,dorang masak kek epal + kek coklat, rendang ayam dan pulut kuning..wow..bersemangat betul si pakar pemakanan ni promote periuk dia..periuk tu nama dia New Holistic Health Cookware..memasak secara sihat..tapi harga..amboii,,mahal oo..terus dia cakap, apalah nilai duit jika dibandingkan dengan nilai kesihatan..hehe..betul gak lah tapi bagi yang berpendapatan sederhana macam i ni, tak berapa nak mampu beli periuk mahal tuuu...di Cosway ada gak hampir2 sama design, fungsi,faedah, tetapi dengan harga yang sangat berpatutan..berbaloi - baloi lagi..yang paling penting, tak sampai 1K pun..hemmm..kesihatan memanglah sangat penting..health is wealth you know..tapi, sebagai pengguna, kita mesti bijak memilih..tetapi ini hanyalah pandangan saya secara peribadi..ada juga orang yang mementingkan harga..high price means high quality..its depend on the money at your wallet la yer..ramai juga lah yang order periuk tu..tak pa lah..saya beli yang kat Cosway pun cukuplah..memasak dengan sihat juga...hehehe

3 comments:

Myfrin's story said...

Ya, ndak payahlah periuk mahal2 kan. Walaupun periuk kita murah, dapat juga masak lauk.

windi said...

kalau u beli kerusi urut takpa juga. bleh i tumpang sekaki..
yang penting apa ko makan..masak sihat2 klu slu makan luar pun sama jugak tu.

zie said...

hehehe..takut juga alasan memasak secara sihat digunakan sebagai alasan untuk masak banyak dan makan banyak!hmmmm..