Wednesday, December 23, 2009

...

salam...emm semenjak dua menjak ni, mood saya untuk blogging agak menurun sedikit..don't know why..well, tinggal seminggu lagi untuk tahun 2009 melabuhkan tirainya..punya sekejap saya rasa..macam baru ja kami sambut new year hari tu..
well, hari ni saya hantar kereta pegi kedai aksesori..modified?noo..just mau repair handle pintu yang rosak dan beberapa kerosakan yang lain..lepas pekerja tu check, handle kena tukar, central lock untuk empat2 pintu kena tukar..terbang la juga rm150. ok juga lah..yang penting alarm sudah boleh digunakan dan pintu dapat dibuka dengan senang...
cerita tentang kereta, saya baru meraikan ulang tahun kereta yang ke-4 pada 18 Disember. Happy Birthday my car..hehe..sudah 4 tahun kereta ni berbakti kepada saya..another 5 years to go..aiyoo..lamanya lagi..dan yang paling menyedihkan,kereta ni banyak kemek sana sini, cratches sana sini..cat tanggal sana sini..huhu sedihnya...ni baru 4 tahun, kalau 9 tahun, entah macamana kejadian..biasalah..keta buatan malaysia..badan keta ni pun punya lembut..orang bersandar kat pintu pun,kemek!aduh..terlintas juga dihati mau tukar kereta tapi macamana dengan keta lama?mungkin dah xda harga..kesian..Teringin juga mau modified, mekap sana sini,upgrade ckit..banyak gak kawan2 yang gila buat keta yang offer tolong 'pimp my ride'..hehe..yang penting fulus nya..kan kan..
Antara masalah yang saya hadapi sekarang, banyak sangat hasutan suruh tukar kereta..aduhh..godaan sana sini..kadang2 gatal juga hati tu mau tukar keta,kepada yang lebih memuaskan..apapun tengok budget lah..dan sampai sekarang pun masih ada yang menggoda suruh tukar keta baru..haha..oklah..sampai sini dulu..wassalam..

3 comments:

windi said...

apa jenis keta u berkenan?

zie said...

persona : memang mempersonakan,elegen dan nampak agak mewah dam spacious.

myvi: tinggi, agak selesa juga..

arrrgghhhh.....susah2...semua pun mau..haha..belum buat pilihan lagi..banyak godaan..masing2 ada kelebihan kekurang..

Myfrin's story said...

Bertahan saja bah. Dapat juga u tukar kereta yang lebih ok tu lain kali, Insya'allah..