Tuesday, March 23, 2010

photography?

Salam...lama dah tidah meng'update' blog ni..nak dikatakan BZ, taklah kot..setiap hari pun online..emm..sekarang ni ada aktiviti terbaru..downloading e-book ttg photography...sebenarnya memang dari kecik minat bergambar ni..i think its in my blood..wah wahh..hahaha..cuma dulu ambil gambar hentam keromo ja..kalau rasa2 cantik, cantik lah..sekarang ni, bila banyak membaca tentang photography dan ada kawan yang sudi mengajar serba sedikit ttg fotografi, rupanya banyak teknik2 yang perlu dipelajari..dulu, kononnya nak ambil gambar, mesti 'center'..oh tidak..rupanya mengikut rule of third bla bla bla...hehehe..nanti lah explain..nak study betui2 dlu..haha..cuma photo editting ni yang belum nak berapa pandai lagi...xpa..i'll take my time..man man loi..slow2 tompinai..
Oh ya, sekarang ni bila tengok balik gambar2 landscape yang saya shoot sendiri, mesti saya cari foreground, middle ground and the background..owhh...banyak kelemahan...slow2 tompinai :-)

2 comments:

windi said...

tgk blog BB. cantik2 betul gambar dia. i pun bercita2 beli kamera besar mcm the one we own once. huhu. oya, ada blogger minat fotografi. peninjau dunia. cuba buka blog dia.
Lagi satu kasi disable dulu word verification comment ni.

zie said...

ya..i've seen her blog..boleh tahan..i still remember the camera..dengan flashnya, dengan bodynya..bah nanti sia disable kan