Thursday, March 4, 2010

Trip to Pulau Banggi

Hari ni saya cuti..ya..saya dan pelatih2 saya jadi penyibuk sukarela ( volunteer ) dalam kempen awareness ttg fish bombing and cyanide di SK.Karakit, Pulau Banggi, Kudat, Sabah,Malaysia...wahh..panjangnya pengenalan..kalau nak cerita..panjang giler..so bagus saya upload gambar kan...bak kata pepatah..picture tells a thousand words.. :-)

Ni muka2 excited( Firdaus Sahak n Charles Edward Jinar)..betul2 terpancar kegembiraan dan teruja d muka dorang....dorang ni selalu ingatkan saya suruh tanya2 sama c is mustapa ttg trip ni..kadang2 geram juga.balik2 tanya..takut ketinggalan...iyaaaaa...sudah miss tanya diaaaa...(nada geram)..hahaha..nda pa lah..kasi kurang ckit stress dorang.asyik2 kena laser ja oleh saya sama sir dexter dorang..(utk kasi kurang stress saya juga sbnrnya)hehehe..

My gosh! ni lagi muka2 yang excited!!believe it or not, ni la first time saya menjejakkan kaki di bumi Pulau Banggi...sudah 5 tahun++ saya di Kudat..Sekali pun belum pernah ke Banggi..bukan apa...tiada urusan bah..anyway, i'm so grateful sebab ada yang sudi bawa kami..n jadi volunteers..bulatnya muka ku..angle nda ngam bah!



Ini di kelas 4 Kreatif, SK Karakit, Pulau Banggi...lucu pula masa ni..pelajar2 sekolah rendah ni hyperactive smua..saya pun macam nda terlayan karenah dorang tapi BESTT!!

Group photo bersama the WWF staffs and the volunteers..

Lunch time!
Makannnnn!!
i heart this island.....


2 comments:

windi said...

cantiknya view..bawa kami pegi sana!!!

Myfrin's story said...

Kalau dapat kami pun mau ikut, hehe..