Sunday, March 28, 2010

Transfer?

Semalam, saya dengan housemate dinner kat Restoran "tuttttttt" kat Esplanade Sidek..Menurut waiter dia, restoran ni baru beroperasi sejak 5 hari yang lalu..kira masih baru lagi lah..walaupun suasana dalaman restoran lebih baik dari dulu tapi saya tidak letakkan harapan yang tinggi..lebih2 lagi tentang taste makanan dia..terus terang, saya ni fussy betul kalau pasal makanan. Lagi2 restoran di Daerah Kudat ni..sorry to say..hanya 1 - 2 restoran saja yang boleh lahhh..
Malam tu kami order Sayur campur, sotong goreng tepung, dan sup jagung..minum pla, saya order carrot juice...overall, out of 5, saya bagi 2 markah ja..first, nasi dia 'ngotup!'..means..masih terasa rasa beras..not well cooked..saya pantang nasi ngotup nih!then, sotong goreng tepung,..masinnya makaihhh...sup jagung, tawar n housemate cakap 'macam terlebih ajinomoto'..carrot juice pla..emmm..macam tidak sanggup pla mau cakap..rasa macam kena recycle ja hampas2 carrot tu..
Time chit chat ngan housemate, dia cakap, permohonan transfer dia sudah diluluskan. maybe dalam bulan jun ni la dia pindah...alaaaa...sedih la pula..saya pun mau pindah lah..status borang transfer saya belum ada jawapan lagi..mau follow-up d JKNS la ni... :-(

5 comments:

Myfrin's story said...

Frust rasanya kalau makan di restoran yang belum maju. Restoran tu yang malang sebab tukang masaknya belum pandai...Ya, follow-up lah permohonan u dulu tu..kut2 ada rezeki..

Myfrin's story said...
This comment has been removed by the author.
windi said...

mau kita yg buka restoran bah ni barulah kaw2. resepi spesel - bubur ayam atia.

zie said...

bah..berajal lu u sama atia bikin tu bubur manuk..hehe..but, seriously..taste dia mmg out!

zie said...

i mean..yang restoran tmpat kami makan tu