Thursday, October 13, 2011

seafood Fiesta!

Hi all..aduhh..minggu ni dan beberapa minggu yang lalu adalah minggu tersibuk pada tahun ini..time Akreditasi pun rasanya tidak sesibuk ini..ehh tidak..Akrediatasi lagi teruk...sampai saya tidak tido malam..buat kerja sampai ke subuh..ngam2 time puasa pla tu..terus la sahur..tapi aktiviti 5S ni susah nak bawa balik kerja..lain lah kalau dokumen2..tak sempat siapkan pada waktu pejabat, terpaksa bawa balik ke rumah..untuk aktiviti 5S, kami kena siapkan sudut 5S untuk Hospital..sehari sebelum penailaian, kami berkampung kat tempat kerja..waktu siang, masa dihabiskan di zon masing2 dan pada sebelah malamnya, kami habiskan masa untuk membuat paparan sudut 5s..malam sebelum penilaian tu, kami balik ke rumah pun dah dekat2 jam 12 t/malam..wah wah wah..bukan rajin yer..tapi last minute!hahaha..padan muka kitorang..Penilaian 5S hospital kami dibuat dari pihak MAMPU cawangan Sabah..haaa..lain cerita, auditor dia muda2 lagi tu..hensemm..hahahahahahaha..ada2 sajalah..pada malam penilaian itu, pengarah kami telah bermurah hati membawa kami pergi dinner dengan auditor2..woww!seafood!lumayan!fresh2 pula tu!kalau siapa2 yang ada penyakit gout..hemmm jangan harap la nak makan seafood2 ni yer?silap2 haribulan, esok tak dapat jalan..GDL la katakan..gout datang lagiii...haha..oklah..jom tengok gambar makanan..heee..ada Udang masak butter, ayam vietnam, scallop, ikan masak steam, kari ketam, sup jagung...semua masuk perut saya..muahahahaha..lumayannn...

Yummyyyy....

ketam mariii...

the foods..again..

the auditors and our pengarah


orang2 kuat 5S hospital Kudat..yihaaaaa!!!

apapun, stukur alhamdulillah..selepas berhempas pulas, mengerah tenaga dan fulus pun banyak terbang beli itu ini...akhirnya, berjaya juga kami melepasi cabaran kali ni..yeahh sijil valid for 2 years..tapi lepas ni turn saya pula pening kepala..sebab saya Jk Pengekalan..wahai warga hosp kudat..jangan tido ya?sentiasa amalkan amalan 5S di tempat kerja anda...tataaaa..

5 comments:

Kak Imun said...

Waaaa.... Tahniah-tahniah sbb kerja suda selesai. Fuh..! Berbaloi2 tu makanan.... Biarlah, nant lompat bintang jak, hihi.....

Fantasti-Kooo said...

hahaha..telan air liur jak pakcik kip kalo nampak gmbr ni tau hehe

zie said...

Kaimun: hahaha..rugi kalau nda makan..nanti menyesal..hua3..

Fantastik: dia makan juga tu sikit..sanggup heret2 kaki besoknya..hohoho

Fantasti-Kooo said...

hahaha penjahat tu stetment -> heret-heret kaki (mcm zombie jak )..sian si pakcik kihkihkih

zie said...

hua hua hua..kenyataan bah pulak..ekekekeke!!