Saturday, October 22, 2011

sindiran..

wahh..kecilnya skrin ini.buat kali pertama saya berblogging dan menulis entry kat handphone..terasa macam tulis sms je..ok, berbalik kpda tajuk diatas,..sindiran..omg! Sy sangat2 dan teramat bencikan kata2 sindiran..sy hairan mcamana org begitu tergamak menuturkan kata2 sindiran..pedihnya hati bila mendengarnya..tapi kalau sindir student spaya dorang lebih perform dgn baik,ok kot..hehe..teringt kata2 sindiran seorang staff di tempat kerja yang ditujukan kepada staff sy yang baru bertugas..dia tidak mengenali staff berkenaan dan staff tersebut pun complant kat orang lain..'eh, dia tidak kenal saya?selalu juga saya nampak dia..kenapa?masa dia jalan,mata dia letak di atas?and bla bla bla..' c'mon la..sy rasa sindiran ni just melukakan hati org twice.kalau tegur ja, sekali ja sakit hati..kalau disulami lagi dengan kata2 sindiran,double sakit hatinya..emmm..see ya..tata..jauhi perbuatan sindir menyindir yer..

4 comments:

Kak Imun said...

Betul tu, memang ada juga jenis org macam ni. Memang benar2 melukakan hati...:(

zie said...

yaa..memang melukakan perasaan..

Fantasti-Kooo said...

'mata letak atas' macam best jak tu ayat sy mo guna len kali hihihi

windi said...

adoyaiii..baru perasan byk da entry uuu..