Sunday, November 1, 2009

wi-fi @ Home

Hari Jumaat yang lalu, saya dan emy keluar makan soto di restoran Sri S..(tuuuuutt)..hehe..sensored..rasa soto ayam dia, biasa2 sahaja..standard lah orang bilang..banyak lagi restoran di KB yang menghidangkan soto yang lebih sedappp..nyam nyam..kebetulan lokasi restoran di berdekatan dengan kedai TMnet..just walking distance..selepas makan, saya singgahlah kejap untuk apply streamyx combo..atau wi-fi@Home..modem wireless dorang bagi free ja.siap ada warranty 1 tahun lagi..saya ni pun punyalah excited. Boleh surf internet dimana2 sahaja. Kalau sekarang kami selalu surfing di ruang tamu..just imagine lah, kalau saya surfing sampai jam 1 pagi..emm..seram gak sorang2 kat ruang tamu tu..syukur alhamdulillah, sepanjang tinggal di rumah ni, belum pernah saya berhadapan dengan perkara2 yang pelik..nauzubillah..walaupun sebelum tinggal disini, macam2 versi sudah cerita yang keluar..
Sampai2 ja di rumah, saya terus buka laptop, dan sambung2 wayar dll..excited ni..berkobar2 tu semangat..namunnnn...kecewaaa..sebenarnya ada 10 peringkat untuk membuat setup wireless..step 1 ja, sudah failed..kesiann..tengok2 masalah,dia cakap, ethernet card not available..huhuhu..sedihnya..mungkin terpaksa beli ethetnet card dulu la ni..Housemate pla yang try..laptop dia tersangkut do step 3..iaitu hanya boleh activate selepas 3 hari pendaftaran..hemm...nampaknya minggu depan lah baru merasa ni..tidak apa lah..masih boleh surfing juga..minggu depan cuba lagii..

3 comments:

Pena Alam said...

zie,

takut antu ka???..aiyaaa... no such thing la..hihi

zie said...

hehehe...nda juga la..walaupun banyak urang kasi takut kami tapi macam teda apa2 juga tu..moi..lama sudah kita x bertemu...

windi said...

ha ha. terbayang i perasaan berkobar2 tp ndak kesampaian tu. ndak kesabaran btl tgu dua tiga hari lagi.